Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

CHURCH OF THE DEAD – Vol 1. Stay Out Of My Grave CD 2012, Nightlust Records

CHURCH OF THE DEAD pochází z Finska a to je asi tak jediná věc, která se dá momentálně kromě jmen muzikantů zjistit. Ať jsem hledal, jak jsem hledal, nikde není o této bandě ani zmínka. Dokonce i všemocný Metal Kingdom při zadání názvu kapely mlčí. Což je určitě velká škoda. To, že kapela není na vrcholu, nebo v širším podvědomí fanoušků neznamená, že hudba, kterou tvoří, je okrajová, nebo nezajímavá. O to víc tohle pravidlo platí v severských zemích, jak jsme měli možnost se přesvědčit už nesčetněkrát. Stejné to je i s tímto uskupením. Hordy fanoušků nejspíš ještě nemá, protože demo „Vol 1. Stay Out Of My Grave“ je první věc, kterou chlapi vydali. Ale to se nejspíš brzy změní, protože jde o opravdu povedený materiál.

Ten, kdo už nějakou dobu ulítává na nahrávkách IMPALED NAZARENE, především na těch, nad kterými se vznáší punkový opar, nechť zbystří. Protože tohle demo nabízí přesně tuto směsici ďábelského deathu s punkovými postupy.

Hned po nezbytném intru, které nás zavede do útrob kostela mrtvých, ve kterém jsou ještě slyšet dozvuky zvonů linoucích se z věže 300 stop nad hlavami přízraků, se spustí ten pravý tanec, který nenechá ani jednu živou duši na chviličku vydechnout. Během celé nahrávky se hudba žene dopředu rychlostí sypajících se kostí a skalpovaných čír, jen proto, aby nás omlátila o všechny stěny v pokoji, kde začínají z podlahy vystupovat stíny šířící se směrem ke krku posluchače z důvodu, aby jej lapily a omezily tak přístup vzduchu a ve finále z něj udělaly dalšího nebožtíka do jejich kostela. Všechny překážky vhozené pod nohy v marné naději, že se něco změní, a my vyvázneme bez újmy, jsou s lehkostí a noblesou rozdrceny pod stálým tlakem burácejícího a ječícího hlasu, který se nás stejně nakonec zmocní a my mu rádi a s úsměvem na rtech podlehneme a necháme se ním i doprovodnou hudbou hýčkat, až do úplného konce.

Co se týká obalu, tak ten je opravdu tematicky namalován. Přesně tak, jak už název napovídá, všichni ti, kteří se odváží vstoupit poslechem do této desky, z ní budou stejně tak jako z mlčícího hrobu vyhozeni a jen s velkou námahou budou natahovat ruku a věřit v pomoc, která jim pomůže dostat se ven.

Jestli je tohle začátek éry CHURCH OF THE DEAD, tak už teď se nemůžu dočkat, jak asi bude vypadat jeho pokračování. Tohle demo vám nabídne energie, kolik jen dokážete unést a vězte, že po poslechu „Vol 1. Stay Out Of My Grave“ už nebude nic tak jako dřív a váš život se promění v nekonečné bloudění internetem, kdo že jsou tihle hoši zač a odkud vlastně přišli. I když je tato nahrávka opravdu povedená, tak dávám osm bodů. Přece jen k dokonalosti cosi chybí...

Seznam skladeb:
Intro
Nekrovulture
Beheaded, Scooped & Displayed
The Abyss

Čas: 14:24

Sestava:
Jukka Pihlajaniemi – zpěv
Kride Lahti – kytara
Antti Poutanen – basová kytara
Tommi Makkonen – bicí

https://www.facebook.com/ChurchOfTheDead
http://www.youtube.com/watch?v=Dh5JifQWJyU


Zveřejněno: 15. 05. 2013
Přečteno:
3459 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Luma | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář