Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
F.O.B. - Outside The Palace Walls

GAMA BOMB – The Terror Tapes CD/LP 2013, AFM

Po čtyřech letech o sobě dávají slyšet mladí thrasheři GAMA BOMB původem ze severní části „zeleného ostrova“. Na aktuální novince The Terror Tapes se schovává dvanáct zářezů a už jen z pohledu na hloubku jednotlivých řezů (průměrná stopáž je 3 minuty) je jasné, že se bude znovu tepat rychlý thrash metal okořeněný dávkou crossoveru. Inspirace vychází z béčkových filmů 80. let a to od hororu, sci-fi, akce až po komedie. Není proto divu, že obálku alba obstaral malířský mistr Graham Humphreys, který má na svědomí plakáty ke kultovním hororům Noční můra v Elm Street a Evil Dead. Obal The Terror Tapes doslova popisuje, že vás tato nahrávka sežere a vyplivne jen kosti. Pro fanoušky GAMA BOMB (a nejen této kapely) je to dobrá zpráva.

Ostře nabitý thrash už od samotného začátku pálí jednu jedovatou střelu za druhou. Hned The Wrong Stuff předvádí to nejlepší. Zpěvák Philly Byrne žene svým ječákem své thrashové ovečky vstříc rychlé smrti. Dvouminutová Legend of Speed rozpumpuje srdce thrashera až na samotnou hranici infarktu. Snad si to i „gamáči“ uvědomují a „mírně“ zpomalí v Backwards Bible. Vyniknou tak více kytarové riffy a zběsilá ječící sóla. Beverly Hills Robocop přivádí na scénu robotického policistu, který má velmi silný arzenál. Rychlé kytarové střely, tvrdé pěsti třímající paličky, pořádně těžký basový spodek a hlas, kterým donutí každého delikventa k tomu, aby se vzdal. Pro mě osobně jeden z hitů této novinky. Punkem okořeněná Smoke the Blow with William Deffoe je příjemná blbinka, která ukazuje vnitřní energii kapely a její náladu. We Started The Fire je pak plnohodnotnou thrashovou náloží, která srovná větší dům se zemí. Poctivý old school thrash metal s nezbytným kousavým riffem a hravým sólem. První půlka drží dobře jako správně namazaný stroj a rychlostí se blíží formuli 1.

Druhá polovina thrashového závodu se drží stejné taktiky. Držet stále ručičku tachometru v červených číslech. Singl Terrorscope je volně ke stažení a také získal klipovou podobu. Příjemně se člověk pobaví a ještě zatřepe hlavou. Za zmínku stojí thrashový šavlový tanec při hoblování zpěvného dřeva. Dlouhý název The Cannibals Are In The Streets (Therefore) All Flesh Must Be Eaten nese úderná píseň o lásce k bližnímu svému a je to čistokrevný a přímočarý thrash crossover made in GAMA BOMB. Někdo uhrane posluchače dvacetiminutovou náloží a některým postačí i 17 vteřin, což je případ Shittng Yourself To Live. Jednoduché, úderné, ultra-rychlé a trefné. Matrioshka Brain se navrací k tupa-tupa thrash metalu s duem motorových pil místo kytar. Ideální příspěvek do moshpitu se skávavým tempem, tak to je předposlední Metal Idiot. Stoprocentně rozjede v kotli centrifugu z lidí. Poslední Wrecking Ball neuhne z určeného směru a kuje kov, dokud je žhavý.

Velmi rázně letí do světa jméno novinky The Terror Tapes. Album vyzrálé, energické a nemající hluchá místa. Poctivý thrash (crossover) metal staré školy v mladém obalu.

Seznam skladeb:
  1. The Wrong Stuff
  2. Legend of Speed
  3. Backwards Bible
  4. Beverly Hills Robocop
  5. Smoke The Blow With Willem Dafoe
  6. We Started The Fire
  7. Terrorscope
  8. The Cannibals Are In The Streets (Therefore) All Flesh Must Be Eaten
  9. Shitting Yourself To Live
  10. Matrioshka Brain
  11. Metal Idiot
  12. Wrecking Ball

Čas: 36:02

Sestava:
  • John Roche - kytara
  • Domo Dixon - kytara
  • Paul Caffrey - bicí
  • Philly Byrne - zpěv
  • Joe McGuigan - basa

http://www.myspace.com/gamabomb


Zveřejněno: 11. 05. 2013
Přečteno:
3632 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Míra | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

12. 05. 2013 19:56 napsal/a KubaAjz
Gama bomb
za týden!!!
11. 05. 2013 20:30 napsal/a Peťan
Nová deska...
šlape výborně. Poctivý thrashing. Souhlasím s hodnocením. Ze čtyř zářezů Gama Bomb ale mám nejradši Citizen Brain :-)