Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

ANTIVOID – Senseless CD 2013, vlastní náklad

Sevřela mě velká bolest a strach z neznámého. Neměl jsem dodnes o této smečce ani ponětí. Není divu, jedná se teprve o první desku této portugalské kapely. Nebylo tentokrát vůbec lehké od nich dostat promo CD. Dali totiž celé album zdarma ke stažení na svých stránkách a jako většina dnešních zahraničních kapel v undergroundu upouští pomalu od vydání ve formátu CD a spíše se přiklání k digitální propagaci. Já je nakonec vyloženě „ukecal“ a doma se mi právě převaluje v přehrávači jeden kousek jejich nového cédéčka. Nemůžu mluvit o nějakém obalu ani bookletu, žádný není. Snad jen díky obrázku daného volně ke stažení lze popsat cover jako výsledek nějaké krvežíznivé války. Nemůžu bohužel sloužit informací o tom, kde a jak se válka odehrávala, žádné info k promu vlastně ani není. I přesto na mě ale čiší z fotky nechutný chlad.

ANTIVOID uchopili death metal po svém a notně ho okořenili crustem, grindem, punkem a chvílemi se dočkáme dokonce i hardcore. Death metal samozřejmě převládá a tak se může cd stát klidně kouskem ve vitríně ortodoxnějších posluchačů. Celá deska od začátku do konce odsýpá s takovou přesvědčivostí, že vám těch 45 minut uteče jako víkend po výplatě. Je sice pravda, že některé songy jdou jen stěží rozeznat mezi sebou, ale to pro nějakou slušnou death/grindovou pařbu není tolik důležité. Tady se přece hraje muzika, která je především o energii, nasazení a patří k ní hektolitry piva, dobří kamarádi a kalba do bezvědomí. Je mi úplně jasné, že spousta z vás ihned cd odloží se slovy: „Vždy je to pořád to samý. Nuda. To už jsem všechno dávno slyšel apod.“ Jenže tohle není muzika pro soustředěný poslech někde v klidu vašeho pokoje. Tohle je nářez, který patří do klubů, kde se začíná hrát kolem desáté večer, kdy už jsou všichni úplně namol. A kdo není, je jednoduše divnej (smích).

Hodnotit hudební výkony jednotlivých členů nemá moc cenu. Takovéto nahrávky se dají popsat několika slovy. Sype to, je to tam a to mi stačí! Zvukově je to taková pořádná správná špína. Nástroje jsou slyšet dostatečně natolik, aby se neslévaly do jednolité nepřehledné koule. Zároveň je zachována ta pravá nespoutanost, která je tolik žádaná u undergroundových kapel. Mám na vlastní kůži vyzkoušeno, že s rostoucím počtem vypitých piv je Senseless o hodně lepší (smích). Deska je to nenáročná, uzpůsobená spíše pro přehrávání jako kulisa k oslavě s podobně zaměřenými kamarády. A stejně tak jako bývají některé ženy krásnějšími, čím víc máte v sobě vypitých piv, tak jsou i Antivoid schopni vypustit v pozdějších hodinách démona, který v nás všech dřímá. Abstinenti pravděpodobně tuhle nahrávku vůbec nepochopí (smích). Mě osobně k Antivoid pivo pasuje jako korupce k politikům.

Pokud tedy máte někdy velkou chuť si pořádně vyčistit svoji hlavu zanesenou zbytečnými informacemi všedních dnů, mohla by se vám prvotina těchto divokých Portugalců líbit. Nejedná se o nic převratného, asi ani nebudete pravděpodobně trávit s jejich deskou Senseless dlouhé týdny v přehrávači. Ale na to ani není jejich nový zásek určen. Tady se jedná o totální nářez, který je podřízen jedinému. Srovnat fanoušky na nějakém koncertě se zemí. Myslím, že to může fungovat. ANTIVOID vzali death a jeho odnože pevně do svých pařátů a jsou schopni to do vás během několika minut nasypat, i kdybyste nechtěli. Úkol zněl jasně. Všechno zničit! A úkol byl splněn.

Seznam skladeb:

  1. Born to Die
  2. Believe
  3. Life´s a Bitch
  4. Children of Chaos
  5. Riot Blow
  6. Story From a Book
  7. Silence Sucks
  8. Endgate
  9. The End of Days
  10. Gods Pigs
  11. Ungreatfull Sons
  12. Dirty Love Song
  13. Careless
  14. Grind my Gears
  15. Glad to be Mad


Čas: 45:16

Sestava:

  • Guito – basa
  • Hugo – bicí
  • Helder – kytara
  • Vitor – zpěv


http://www.facebook.com/antivoidofficial
http://www.antivoidband.com/


Zveřejněno: 29. 09. 2013
Přečteno:
3268 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář