Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
HEIDEN – Andzjel

STEEL HORSE – In The Storm CD 2011, vlastní náklad

Jelikož asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že jméno španělské heavymetalové formace STEEL HORSE bude známé jen opravdovým fajnšmekrům, zabývajícím se metalovou scénou opravdu do té největší hloubky (úsměv), tak bych na úvod článku rád kapelu alespoň ve stručnosti představil.

Steel Horse se dali dohromady v polovině roku 2007 v Madridu, pod vlivem tvorby žánrových legend, jako Judas Priest, Iron Maiden nebo Accept a u jejího zrodu stáli bývalí členové skupiny Dead End Road, kytarista Willy Gascon a zpěvák Jorge Cortes. Na svém kontě mají momentálně dvě full CD, debut „Wild Power“ (2009) a následující „In The Storm“, vydané ve Španělsku v roce 2011 (o reedici a celoevropskou distribuci se loni postarala německá firma Firefield Records), jenž je hlavním námětem článku.

Deska obsahuje dohromady 9 skladeb energického, dalo by se nejspíš říci, klasického heavy metalu, po většinou se jedná o úderné vypalovačky standardní stylové stopáže, z nichž mě nejvíce oslovila v pořadí čtvrtá píseň „Thunderdome“, kterou z celého materiálu považuji za nejlepší. Zhruba 3 věci jsou časově rozsáhlejší a monumentálnější, tak nějak v duchu tvorby již zmíněných britských legend Iron Maiden, nejvíce z nich vyniká „Crystal Grave“ (zde je opravdu zcela jasný vliv maidenovské muziky), která nabízí několikerou výraznou změnu tempa a rovněž výbornou práci kytaristy Willyho Gascona, který zde zároveň obstaral i klávesové party. Dalšími songy, jenž vykazují nadprůměrnou kvalitu jsou z mého pohledu  „Land Of The Wolves“, „Nocturne“ a zajímavá, závěrečná instrumentálka „The Sacred Runes“.

Nahrávka vznikala od února do května 2011 v domovském Madridu, pod dohledem baskytaristy Angela Muňoze, mastering měl na starosti Dan Diez ze Sonovision Rock Lab.

Titulní strana obalu je v takovém komiksovém duchu, v pozadí je znázorněný lunapark, vpředu pak můžeme zaregistrovat „divoženku“, chystající se na souboj s blížícími se vlky.

Album je věnováno čtyřem osobnostem rockové, potažmo metalové scény, které nedávno nedobrovolně odešly z našeho světa, konkrétně jsou jimi Ronnie James Dio, Gary Moore, Scott Columbus a Steve Lee.

Steel Horse sice zatím nejsou úplně první ligou, nicméně kvalita zde je a netvrdím, že se v budoucnu nemohou posunout o nějaký ten stupínek výše. Hodnocení 6 a půl.

Seznam skladeb:

  1. The Rebel
  2. In The Storm
  3. Cross The Edge
  4. Thunderdome
  5. Crystal Grave
  6. Land Of The Wolves
  7. Live To Rock
  8. Nocturne
  9. The Sacred Runes

Zveřejněno: 17. 03. 2013
Přečteno:
3371 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Mikael | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář