Nejbližší koncerty
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
HUSMAN FEST

INTESTINAL – The Rottening CD 2012, Hellthrasher Productions

Vítejte v pekle! Rozhlédněte se kolem sebe. Vidíte, jak se ve vzduchu vznáší vaše hříchy? Bublající kotle, síra pronikající do vašeho chřípí. Všude visí řetězy. Jestlipak uhádnete, pro koho jsou připraveny? Pod ty obrovské hrnce řádně přikládají Švédi INTESTINAL. S úšklebkem a snad i radostí do toho řežou jako zběsilí. Neznají slitování. To se ale dalo čekat. Jste přece v pekle. Každý o něm sice máme jiné představy, ale pro tentokrát bych se držel zavedených klišé. Nejsou to žádné hřejivé příběhy z českých pohádek. Žádní čertíci k zulíbání. Spíše rozšklebené tlamy s hnijícími zuby. Kvílející kytary. Rytmus bicích hrajících do tlukotu trpícího srdce. Tohle není žádný očistec. Díky desce The Rottening jsme spíše v království utrpení a bolesti.

K nahrávce jsem se dostal až po necelém roce. Možná jsem si jí nevšiml kvůli obalu, který evokuje spíše brutal death metalové spolky a u těch bývám na návštěvě spíše výjimečně. Ten je také jednou z mála věcí, které mi na desce trošku vadí. Není určitě pravdou, že by autorka coveru Anna Helena Szymborska odvedla špatnou práci, ale spíše se nechala až příliš inspirovat obaly Cannibal Corpse. Pokud bychom se bavili o zvuku, musel bych jen chválit. Je hutný, surový, ale přesto jasně čitelný. Tady musím The Crypt of Death studio (mimochodem vlastníkem je Claes Holmbergs z Tormented) vynášet až do nebes (no fuj!). Takhle nějak to mám rád. Celková produkce je samozřejmě skvělá, ale na to jsme již u švédských kapel zvyklí.

Co se týče obsahové stránky, na desce naleznete tři čtvrtě hodiny švédské death metalové smršti, za kterou by se nemuseli stydět raní Grave, Nihilist nebo i Entombed. Jen je vše díky novým technologiím o nějaký řád čistější a čitelnější. Neodehrává se tady nic zásadního, ale INTESTINAL svému řemeslu rozumí skvěle. Své ostruhy si vysloužili již na předchozím albu Human Harvest (2010). Bojovníky za práva švédského death metalu jsou od roku 2008. Oproti jiným smečkám z jejich země přidávají do dnes již klasického chřestění s kostmi o trošku více brutality. Dokonce se v jednom songu dočkáte i grindového „kvičení“. Ono se to asi jinak hraje, když vyrůstáte v zemi, kde na vás dobrá muzika číhá na každém kroku a nejste neustále krmeni přežívajícími fosiliemi jako u nás v Čechách.

Pro každého představuje peklo něco jiného. Jestli se bude u těch čertů rohatých hrát muzika ve stylu The Rottening, tak se tam vyloženě těším. Na desce je totiž všechno tak, jak má podle mě být. Rychlé postupy, u kterých se nestihnete ani nadechnout, střídají pasáže ve středním tempu. Ty jsou možná ještě víc nátlakové a ještě o nějaký stupeň zdůrazní morbidní texty Intestinal. Nahrávka tak obsahuje veškeré ingredience potřebné k tomu, aby vznikl nářez toho správného špinavého marastu. Možná budete mít sice chvílemi pocit, že už jste některý riff někde slyšeli, ale rádi to odpustíte, protože je vše podáváno s takovou grácií, že stejně nebudete mít čas nad tím přemýšlet. Skvělá porce švédského death metalu! Sejdeme se všichni v pekle.

Seznam skladeb:

  1. Flesh for Living
  2. Vaginal Vomitation
  3. Sensation of Death
  4. Torture
  5. Gut Fucked
  6. Vessel for the Dead
  7. Undead Unleashed
  8. To Die, to Rott
  9. Reborn in Gore
  10. Slaughter
  11. Eating your Inner Organs

Čas: 43:01

Sestava:

  • Fredrik Arnesson  – zpěv
  • Johan Widlund – bicí, kytara
  • Niklas Lindberg – kytara
  • Johan Thorsell – basa
  • Mad Lagreeeno – bicí

http://www.myspace.com/intestinalband
http://hellthrasher.com/shop/


Zveřejněno: 26. 03. 2013
Přečteno:
3234 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář