Nejbližší koncerty
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
TELEPATIE VI

NECROWRETCH – Putrid Death Sorcery CD 2013, Century Media Records

Je to gurmánský požitek. Archivní, dobré francouzské víno se skvělým rodokmenem. Cítíte na jazyku půdu starých vinic. Převalujete v ústech první doušky, pohodlně se rozvalujete ve svém oblíbeném sofa a zakusujete sýr, který má tradici delší než nejstarší šlechtické rody. Něco tomu chybí? Marně přemýšlíte, co by to mohlo být. Vždyť vše ostatní je téměř dokonalé. Jelikož patřím také k občasným gurmánům (akorát radši drtím pivka), vím moc dobře, co vám chybí. K takovémuto příjemnému večeru doporučuji cd francouzských NECROWRETCH. Jednak zůstanete stylově ve stejné zemi a jednak si vychutnáte plnými doušky velice kvalitní death metal. Ten má silný black metalový buket. Ucítíte charakteristické aroma, které je tolik známé u francouzských kapel.

NECROWRETCH je kapela/projekt dvou nadšenců, kteří se dali dohromady v roce 2008. Po několika demáčích, EP a jedné kompilaci přinášejí konečně fanouškům dlouhohrající album. Jejich death metal není jen obyčejný, na surovost zaměřený brutální nářez. Spíše se převaluje, blackově skřehotá a prosáklý temnou atmosférou vás pomalu deptá a rozkládá. Vidíte kousek vedle vinice ten malý starodávný hřbitov, kde leží generace lidí spjatých s rodnou půdou? Ano, tato muzika je zemitá, jadrná a jdoucí přímo na podstatu celého smrtícího kovu. Zpěvák se jménem Vlad doplňuje songy o svůj nezaměnitelný havraní hlas. A tak by se nahrávka mohla líbit i vyznavačům metalové černoty. Vzteká se, křičí do krajiny podstatu nihilismu. Při každém výkřiku znovu umírá.

Sype se to na vás jako mraky dotýkající se země. Tohle není muzika slunečného dne. Jestli jste si na začátku mysleli, že si budete dál veškerou pohodu jen v klidu vychutnávat, žili jste v omylu. Víno je najednou kyselé a po zdech lezou krysy se žhnoucíma očima. Převracíte v rukách pořád dokola do zelena vyvedený, krásný booklet. Každým poslechem se mi dostává Putrid Death Sorcery pomalu do žil. Vkrádá se polehoučku, chce to čas. Není to žádný dnešní produkt ze supermarketu. Nejdříve se musíte naladit na tu správnou temnou vlnu. Určitě je také lepším prostředím pro poslech desky klid domova, podvečer a obloha posetá hvězdami, než jasný den a sluchátka na uších. Z přehrávání se musí stát obřad! Putrid Death Sorcery jsou vášeň, těkavé zlo, jiskření i odpověď na otázky smrti.

Nebudu a ani nechci muziku NECROWRETCH přirovnávat k jiným kapelám. Udělejte si obrázek sami. Možností je dnes mnoho. Bude to i lepší. Na každého bude pravděpodobně nahrávka působit zcela jinak. Za mou osobu mi nezbývá než prohlásit jediné. Jsem již nějaký čas zaháčkován touto deskou a máme spolu prazvláštní vztah. Někdy si na ni několik dní nevzpomenu a pak bez ní najednou nemohu být. Musím na ni mít, stejně jako na dobré víno, chuť a náladu. Putrid Death Sorcery je tedy spíše pro death metalové požitkáře a blackové gurmány, než pro masy posluchačů. Ty chvíle, kdy se sejde nálada a muzika NECROWRETCH v mém přehrávači patří k neopakovatelným. Po dokončení obřadu končívám zničen, jako po útoku zuřivého žraloka. Zlý sen, z kterého není probuzení. Deska pro death  metalové fajnšmekry.

Seznam skladeb:

  1. Ripping Souls of Sinners
  2. Purifying Torment
  3. Goat-Headed
  4. Impious Plague in Catacombs
  5. Putrid Death Sorcery
  6. Spewed from Hell
  7. Defiler of Sacrality
  8. The Anthropomancer
  9. Soiled Into a Crypt
  10. Necrollections
  11. Repugnizer


Čas: 35:44

Sestava:

  • Florent B-Manquat „Amphycion“ – basa
  • Vlad – zpěv, kytara
  • Desecrator – bicí (live drums)


http://necrowretch.net/
http://www.cmdistro.de/Artist/Necrowretch/1697


Zveřejněno: 03. 03. 2013
Přečteno:
3389 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

19. 03. 2013 08:40 napsal/a Hynek
Krabathor
Tak to se ani nedivím,Krabathor je nejlepší česká(světová) death metalová kapela.Mají dobrý vkus:)
19. 03. 2013 08:32 napsal/a Hynek
Krabathor
Tak to se ani nedivím,Krabathor je nejlepší česká(světová) death metalová kapela.Mají dobrý vkus:)
19. 03. 2013 08:27 napsal/a Asphyx
drb
Jaja, mimochodem, pánové jsou velcí obdivovatelé Krabathor...
19. 03. 2013 08:25 napsal/a Hynek
LP
Souhlasím.Kromě dvou demo kazet mám jejich kompletní diskografii na vinylech a je to parádní muzika.
06. 03. 2013 13:21 napsal/a Asphyx
díky
Díky. Doporučuji sehnat ještě EP Putrefactive Infestation (2011), to je snad ještě větší hniloba! Francouzi prostě umí!:))