Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

KATALEPSY – Autopsychosis CD 2013, Unique Leader Records

Fanoušci slam brutal death metalu by měli zbystřit svoje smysly. Z dalekého Ruska, a to přímo z hlavního města Moskvy přichází další porce krvavého masa. Kapela KATALEPSY se zapsala do povědomí posluchačů již v roce 2007 brutálním zásekem s názvem Musick Brings Injuries, které vyvolalo mezi fanoušky menší pozdvižení. A již tenkrát se jim povedlo mě oslovit natolik, že jsem novinku očekával velmi netrpělivě. Přitom bývám k brutálnímu death metalu víceméně spíše ostýchavý. Málokterá smečka je schopná mě přesvědčit ještě k dalšímu poslechu. KATALEPSY jsou tou výjimkou a musím říci, že moje očekávání se vyplnilo a při každém dalším poslechu novinky s názvem Autopsychosis dostávám velkou chuť na syrový steak.

Povedlo se jim opět nahrát album plné velice dynamických rytmů, šílených „výjezdů“ kytar, drtivých bicích a přitom si zachovali pro mě přijatelnou míru „melodičnosti.“ Není to totiž jen bohapustá smršť k sobě chaoticky naskládaných riffů, které jsou u některých kapel oceňovány jen pro co největší rychlost po hmatníku kytar. Na desce se nacházejí dokonce „hitovky“, jestli se to tedy o brutálně death metalových písních vůbec dá říci, a tak si i posluchač mimo tento styl snadno najde své záchytné body. KATALEPSY  jsou jedni z gore fajnšmekrů, ke kterým se vždy rád vracím. Občas, stejně jako každý, mívám stavy mysli, kdy jedinou pomocí pro její očištění bývá trošku právě takového „hudebního utrpení.“

Ano, mnozí z vás namítnou, že občas uslyší Suffocation, Pathology, občas Devourment a někdy i legendární Cannibal Corpse. Vadí to ale někomu? Mně tedy určitě ne. Rád si opět vychutnám syrově táhlé vypalovačky, náhlé změny temp, hlas znějící jako roura spadlá na zem i „nechutné“ texty. Autopsychosis vám vyfrézují do mozkových závitů drážky o šířce největšího kotouče vaší oblíbené cirkulárky. Obrovskou devizou je, že se ani na chvilku nezačnete nudit nebo nedej satanáš těšit se na konec. KATALEPSY  opět nenechali nic náhodě a tak si budete díky skvělému zvuku z Cosmos studia a SFC studia vychutnat zvuk hutný jako opar ze shnilého masa. A cover? Viděli jste poslední dobou něco „krásnějšího“?

Rusové se tedy již podruhé zapisují krvavým písmem do dějin brutálního death metalu. KATALEPSY umí používat své náčiní na porcování masa velice zkušeně. Ví moc dobře, jak oddělit to dobré od kosti a hodit vám to přímo do ksichtu. Pro fanoušky takovýchto prasáren je to zajisté povinnost a pro nás ostatní, kteří se krmíme syrovým masem jen o slavnostních příležitostech bude poslech tohoto alba vždy malým svátkem. Nevím, jestli jako správní vyslanci své země zapíjejí úspěchy vodkou, ale za letošní desku Autopsychosis si zaslouží určitě několik lahví té prvotřídní pálenky. Brutální pozdrav z Ruska!

Seznam skladeb:

  1. Lurking in Depth
  2. Evidence of Near Death (E.N.D.)
  3. Body Bags for the Gods
  4. Cold Flesh Citadel
  5. The Pulse of Somnambulist
  6. Unearthly Urge to Supremacy
  7. Gore Conspiracy
  8. Amongst Phantom Worlds
  9. Needles of Hypocrisy (interlude)
  10. Knifed Humility
  11. Taedium Vitae


Čas: 40:10

Sestava:

  • Anatoly – basa
  • Mirus – zpěv
  • Helv – kytara
  • Cann X – kytara
  • Andrey – bicí


http://www.katalepsy.ru/
http://myspace.com/katalepsymoscow
http://vkontakte.ru/club922724
http://www.lastfm.ru/music/Katalepsy
http://uniqueleader.com/


Zveřejněno: 04. 02. 2013
Přečteno:
3882 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 10. 2014 11:27 napsal/a Asphyx
a proto
je před tou větou slovo nevím.....nutno brát jako připodobnění, ne jako že to tak doopravdy je. Každopádně, pokud jsou orthodox anti - alcohol maniaci, až je někde potkám, osobně se jim omluvím a koupím jim ten nejlepší džus:))
03. 10. 2014 11:22 napsal/a Skazonos
Brutaldeathmetaloví pijani
\"Nevím, jestli jako správní vyslanci své země zapíjejí úspěchy vodkou\" Na koncerte v Košiciach vodku vytrvalo odmietali, sú to abstinenti.
08. 02. 2013 00:01 napsal/a Opat
...
Výborná deska, po delší době něco, co mě z BDM dost zaujalo. \" Není to totiž jen bohapustá smršť k sobě chaoticky naskládaných riffů, které jsou u některých kapel oceňovány jen pro co největší rychlost po hmatníku kytar.\"- naprostý souhlas.