Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
LLYR

MANDATORY – Ripped from the Tomb CD 2012, Ablaze Productions

Kruh se uzavřel. Po dlouhých devíti letech. Ano, právě recenzované album bylo nahráno již v roce 2003. Nebylo ale nikdy vydáno. Teprve až loňský rok uzavřeli tito němečtí death metalisté kruh, remastrovali celou nahrávku a vydali ji na cd nosiči. Dostanete jedenáct nabušených songů ve stylu starého death metalu. Snad každý zásek je okořeněn nějakým ostrým thrashovým riffem. Kapela funguje od roku 2001 a mimo této vzpomínky nahrála ještě v roce 2010 album s názvem Adrift Beyond.

I když MANDATORY pocházejí ze sousedního Německa, neměl jsem do dnešního dne o této smečce ani ponětí. Nejsou kapelou, která by nějak hojně vystupovala a nejsou ani z těch, co by okupovali přední stránky metalových časopisů. Možná je to tím, že „kašlou“ na propagaci, ale spíše bych si vsadil na to, že z jejich hudby si nikdo nikde zatím nesedl na zadek. Nevím, jestli se stalo album Ripped From The Tomb v určitých kruzích fanoušků kultem, ale jinak mi nějak uniká smysl vydání. V dnešní době bych předpokládal spíše to, že by kapela umožnila stažení nahrávky zadarmo. Ale třeba si chtěli jen udělat radost z fyzického nosiče.

Určitě nemám žádné námitky proti zvuku. Ten, i když je remastrovaný, se povedl. Za povedený považuji i obal. Největším problémem Ripped from the Tomb je nejen to, že některé songy jsou neskutečně monotónní, ale hlavně neschopnost vytvořit u death metalu tolik potřebný „nátlak.“ Také mi vadí někdy až přílišná podobnost některých nápadů s Master. Do toho jsou zakomponovány thrashové sekavé pasáže, které bohužel postrádají jakoukoliv pestrost a tak se mi slévají v jeden celek. Také Stefanův hlas není z nejlepších. Občas by neškodila alespoň malinká změna jeho polohy.

Teď to vypadá, že jsem proti MANDATORY nějak zaujatý. Není to pravda. Určitě jsou pasáže nebo i celé songy, které se mi na desce líbí. Jen si myslím, že cd ocení spíše pár skalních fanoušků kapely a ostatním zůstane utajeno. Ani naživo si nedovedu představit, že by se odehrávalo nějaké peklo. Vše je na cd takové mdlé, nemastné, neslané a utahané. I když třeba se mýlím a výše zmíněné songy jsou schopny z pódia drtit a ničit. Ale dost o tom pochybuji. MANDATORY jakoby se potáceli v bludném kruhu a nemohli z něj ven. Průměrná nahrávka průměrné kapely, kterou proženete hlavou a jediné, co si budete za týden pamatovat, je obal.

Seznam skladeb:

  1. Divine Selection
  2. Exelution
  3. Day of Carnage
  4. Into the Fires of Hell
  5. Deed of Death
  6. Beyond the Veil
  7. In Torment
  8. Under the Unhallowed Mark
  9. Eyes of Apathy
  10. Dawn of Destuction
  11. Sweet Revenge


Čas: 35:51

Sestava:

  • Sascha Beselt – kytara, varhany
  • Stefan Steinhaus – zpěv, bicí
  • Adrian Kostrzewski – basa
  • Steffen Rottle – kytara


http://www.mandatory-death.de/
http://www.myspace.com/mandatory1989


Zveřejněno: 30. 04. 2013
Přečteno:
3249 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář