Nejbližší koncerty
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

UNBURIED – Murder 101 CD 2012, Selfmadegod Records

Že v jednoduchosti je síla, ví snad každý. Nevadí mi, když kapela hraje jednoduchý, třeba klidně až primitivní death metal. Nevadí mi ani špinavě znějící nahrávky. Jenže muzika musí mít drive, musí vás to zvednout ze židle, nebo naopak posadit na zadní část vašeho těla. Američané UNBURIED hrají nekomplikovanou, jadrnou muziku. V podstatě splňují veškeré předpoklady pro to, aby se mi jejich starý death metal líbil. Jenže cd kolem vás prolétne a těch necelých třicet minut si budete muset několikrát zopakovat, aby jste se do nahrávky aspoň trošku dostali.

Není na vině ani zvuk, ani výběr morbidních témat v textech (UNBURIED se zaobírají posledními věcmi člověka před smrtí a násilí cítíte na každém kroku). Líbí se mi dokonce i jednoduchý (možná až zbytečně) obal. Je vám totiž od začátku jasné, s kým máte tu čest. Ano přátelé, je to old school death metal. Mě dokonce ani nevadí, že občas slyším velice jasně staré dobré Obituary. Všechno jsem schopen akceptovat a nahrávku si vcelku užít. Proč ale proboha najednou v polovině desky začne hrát kapela jakési punk/harcoreové variace?

Přitom UNBURIED by měli mít již dostatek zkušeností, aby se takovýchto věcí vyvarovali. Přeci jen hrají již od roku 1994. Sice natočili první album až v roce 2008, ale už by měli vědět, jak za to pořádně vzít. Je sice pravda, že jejich prvotinu s názvem Slut Decapitator jsem neměl možnost slyšet a tak nevím, jestli kapela vůbec zaznamenala nějaký vývoj. Každopádně s tím, co předvedli na Murder 101, se budou moci ještě asi hodně dlouho spokojit pouze s pozicí předkapely hrající na koncertech jako jedna z prvních.  Přitom v určitých momentech, hlavně když se do toho správně „deathově“ opřou, je slyšet, že kapela má určitě na víc.

Je těžké nějak Murder 101 hodnotit bodově. Vezmu to tentokrát trošku za jiný konec. Jelikož je první polovina desky vcelku poslouchatelná, dal bych jim asi vyšší bodové ohodnocení. Za tu druhou půlku jim ale musím strhnout body dolů. Takže pokud vše sečteme, odečteme, znásobíme a dáme do death metalové rovnice o několika neznámých, vychází mi bohužel jen průměr. Snad se příště dočkáme třeba jen zkráceného EP, kam Unburied „narve“ jen své nejlepší nápady. Pak bychom si mohli poslech více užít a jejich muziku dále doporučit. Nebudu dále sáhodlouze popisovat, co se mi na cd nelíbí. Zkuste poslechnout sami a výsledný obrázek bude třeba lepší, než ten můj. Pro tentokrát mi nezbývá než prohlásit: „Milí UNBURIED, nepotěšili jste mě, ani já vás nepotěším!“

Seznam skladeb:

  1. Trapped in a Delusion
  2. I´m Gong to Fuckin´Kill You
  3. Stalked, Fucked, and Buried
  4. Abraxas Annihilation
  5. Homicidal Sex Rage
  6. Reborn unto Hades
  7. Impulse to Kill
  8. Heartless Corpuse Defilement
  9. Witchburner
  10. The Kidnapper
  11. Murder 101


Čas: 29:53

Sestava:

  • Mark Riddick  – basa, zpěv, programování
  • Brian Forman – bicí
  • Matt Pike – zpěv, kytara


http://www.myspace.com/unburieddeathmetal
http://selfmadegod.com/


Zveřejněno: 21. 03. 2013
Přečteno:
3297 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář