Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

FAUST AGAIN – Illusions CD 2013, Noizgate Records

Melodický death metal křížený s metalcore. To pro mě není zrovna kombinace, která by mě přikovala k cd přehrávači. FAUST AGAIN jsou z Polska a na scéně se pohybují od roku 2000. Dodnes jsem neměl s kapelou tu čest, a abych pravdu řekl, sám bych ji určitě nevyhledal. Přitom, když prozkoumáte podrobně booklet a pustíte si cdčko Illusions, je vše v nejlepším pořádku. Vše bylo připravováno s velkou pečlivostí a je to znát i na zvuku. Sice je nahrávka zvukově na mě příliš sterilní, ale zase na druhou stranu se tím určitě přilákají větší „masy“ fanoušků.

S Illusions mám ale jiný problém. Přijde mi, že kapele chybí nápady, které by je odlišily od tuctu dalších kapel. Je sice pravda, že by mohli „prorazit“ s tím, že ve své zemi příliš takových kapel není a mohli by se ukázat jako předskokani nějakých slavnějších spolků. Jejich muzika určitě neurazí, ale ani nenadchne. Jistě, muzika FAUST AGAIN je protkána líbivými melodiemi, zpěv je také takový, jak se žádá. Jenže to je právě věc, která se mi na desce líbí nejmíň. Metal by měl přece také trošku provokovat, šokovat. Chybí mi ta správná „rebelie.“ Nejjistější se pak zdají být FAUST AGAIN v pomalejších pasážích, kdy zklidní metalcorové běsnění a nechají vyniknout svému citu pro harmonii. 

Ale abych jen nehanil. Určitě si deska své příznivce najde. Ti, kdo si libují v „dobrých metalových produktech“ si určitě přijdou na své. FAUST AGAIN nenechali totiž vůbec nic náhodě. Dokonce i jejich fotografické prezentace jsou „perfektní.“ Jen ta muzika pokulhává. Špatně zvolená je i délka celé desky. Přeci jen 47 minut dlouhou stopáž nejsou schopny „utáhnout“ o mnoho slavnější kapely. Bude se vám také stávat, že vám budou „coreové“ pasáže splývat v jeden celek. Měl jsem co dělat, abych některé songy vůbec rozeznal od sebe. Ještěže se vždy odkudsi vynoří aspoň sólo na kytaru a vytrhne mě aspoň na chvilku z letargie.

Illusions je deskou, která si určitě povede dobře v komerčních metalových médiích. Mohla by být i vcelku dobrou „startovací“ deskou pro mladé posluchače, aby je pak přivedla k další muzice. Já si toho z cd příliš ani po několikanásobném a dlouhodobém poslechu nepamatuji. Dovedu si ale představit mladou (jak jinak než pohlednou, že?) metalistku, jak se kýve do rytmu v nějakém menším klubu (pěkná představa, ne?). Pro tu je asi deska Illusions určena a takto zacílená skupina posluchačů ji určitě ocení. Produkt dnešní doby. Takových kapel je posledních několik let opravdu mnoho a já bohužel nenašel nic, co by FAUST AGAIN odlišovalo od ostatních. Šedý průměr.

Seznam skladeb:

  1. Everyone´s Experience
  2. My Favorite Masquerade
  3. Break the Silence
  4. Something You´ve Always Missed
  5. As the World Forgets You
  6. My Self Portrait
  7. All the Way Down
  8. The Will to Align
  9. Amphigory
  10. Impeccable
  11. Synecdoche
  12. Illusion


Čas: 47:06

Sestava:

  • Marcin Palecki  – bicí
  • Marcin Wozniak – basa
  • Marcin Pyszora – zpěv
  • Aleksander Data – kytara
  • Wojciech Warnke – kytara

http://www.faustagain.com/
https://www.facebook.com/faustagain


Zveřejněno: 26. 02. 2013
Přečteno:
3415 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář