Nejbližší koncerty
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
LLYR

ALKYMENIA – Dark and Nebulous CD 2012, vlastní náklad

Ten pavouk (pokud je ta příšera opravdu pavouk) na obalu cd Dark and Nebulous po vás půjde celou dobu, co budete cd poslouchat. Bude se vás snažit chytit do sítě utkané z řezavých riffů. Možná se mu to nakonec povede a zakousne se vám do vaší kůže. Ochrnete thrashovým jedem. Svázaní někdy až deathovými rytmy se ocitnete v brazilském undergroundu. Jedná se o první album kapely a musím rovnou říci, že byste to nepoznali. Nevím, jaké možnosti jsou v jejich zemi, co se týče nahrávacích studií, ale Datribo studio ze Sao Paula odvedlo dobrou práci.

Všech deset songů se odehrává ve svižném thrashovém tempu. Melodie jsou špinavé jako nejzapadlejší stoka. Mám s deskou ale dva zásadní problémy. Jedním je nazvučení bicích. Chápu, že underground je underground, jenže mi tam některé rytmy vyloženě nesednou a chvílemi to zní, jak bouchání do plechových sudů. Druhou věcí, která se mi s dovolením nelíbí, je hlas. Zvláště, když se snaží blackově skřehotat, je mi vyloženě nepříjemný. Ono by ani tak nevadilo, že Lalo hlas mění. Horší je, že když přejde do „screamu“, je to pokaždé skoro stejné. Jinak ale nemám proti hudbě žádných námitek.

Skladby náležitě řežou, tak jak to má u thrashe být. Je sice pravda, že někdy bych druhou kytaru ocenil, ale zase si díky tomu ALKYMENII nebudete plést s ostatními spolky. Milovníci starého thrashe si určitě rádi obléknou džísky plné nášivek kapel ze zlatého období tohoto stylu. Budete se muset vrátit v čase až někam do osmdesátých let minulého století. Do doby, kdy thrash metal teprve vznikal a hrálo se sice ne příliš technicky, ale o to s větším nadšením. ALKYMENIA sází jednu nálož za druhou a nenechá vám vydechnout ani na malou chvilku. Energie prýštící z desky je opravdu velká. Líbí se mi, jak kapela zabalila svůj starodávný thrash do „brazilského zvuku.“ Možná je to zvoleným nahrávacím studiem, ale občas si můžeme zavzpomínat na starou Sepulturu nebo Krisiun. A to ani ne tak hudebními postupy, ale spíše celkovou produkcí a náležitě špinavým zvukem.

ALKYMENIA nahrála album, s kterým asi neudělá nějakou obrovskou díru do světa. To se asi v tomto stylu už moc kapelám nepoštěstí. Když ale vezmeme v úvahu, že se jedná teprve o první zásek těchto brazilských thrasherů (po jednom EP z roku 2009), určitě se nemají za co stydět. Dark and Nabulous obsahuje vše, co mám na stylu zvaném thrash metal rád a jako malou krvavou třešinku dostanete navrch velice příjemné „ozvěny“ brazilského undergroundu. Posluchačům, kteří mají rádi thrash metal v jeho špinavé podobě by se mohlo album Dark and Nebulous líbit. A koneckonců, pro ostatní asi ani není určeno. Takže je vše v pořádku, jak jen může být. Rád jsem vás „poznal“ pánové a za sebe posílám do daleké Brazílie sedm plnotučných bodů. Budu se těšit příště.

Seznam skladeb:

  1. Gates of Hell
  2. Nebulous Flash
  3. Negative Sense
  4. Living Choked
  5. Carnal Desire
  6. Thirst for Revenge
  7. Sacrifice in Vain
  8. Chaotic Religion
  9. Educated to Kill
  10. Asking for Silence

Čas: 38:34

Sestava:

  • Lalo – basa, zpěv
  • Dennis Kreimer – bicí
  • Sandro Silva – kytara


https://www.facebook.com/alkymeniaofficial
http://www.myspace.com/alkymenia
http://www.reverbnation.com/alkymenia


Zveřejněno: 19. 03. 2013
Přečteno:
3481 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář