Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

MEGASCAVENGER – Descent of Yuggoth CD 2012, Selfmadegod Records

Rozdrcené kosti se povalují všude kolem. Všichni mají pocit, že je převálcoval právě rozjetý buldozer. Zažitý šok začíná pomalu opadat a posluchači uklidňují svoje smysly do normálu. Tlaková vlna po atomové bombě. Tsunami. Polámané stromy na vrcholcích hor. Nekonečná smrt a utrpení. To nejsou jen slova. To jsou MEGASCAVENGER. Další z projektů švédského maniaka a démona Roggy Johanssona. Jen za minulý rok vzpomeňme namátkou jeho skvělé počiny s Revolting, The Grotesquery, Putervore, Humanity Delete, Ribspreader a mnoho dalších. Tentokrát svůj valivý death metal obohatil a pozval si slavné hosty, aby mu vyšperkovali desku svým uměním. A že si vybral „současnou“ old school death metalovou šlechtu! Jména jako Paul Speckmann (Master), Dan Swano (Edge of Sanity),  Eric Daniels (Asphyx), Patrick Mameli (Pestilence), Marc Grewe (Morgoth, Insidious Disease), Jörgen Sandström (Grave, Entombed, Torture Division), Jonas Lidblood (Puteraeon) mluví za vše.

A ať už hosté přispěli kytarovými sóly nebo svými hlasy, pokaždé jsou „začleněni“ do Roggových riffů velice citlivě a nenarušují kompaktnost celé desky. Snad jen Paul Speckmann v No Haven for the Sane je tak výrazný, že posune celou píseň ke svým rodným Master. Tento song patří také k mým nejoblíbenějším. Měl jsem co dělat, abych nezačal u své hifi věže tančit svůj oblíbený tanec na oslavu death metalu. Je velká škoda, že jsem se k CD nedostal v minulém roce. Velice citelně by zamíchalo s pořadím mých nejoblíbenějších nahrávek. Že je Rogga démon, vím už dávno, ale že nahraje až takové ZLO, to jsem netušil. Spíše jsem si říkal, kdy mě ty jeho smrtící riffy přestanou bavit a zařadím ho kategorie muzikantů, kdy kvantita zvítězila nad kvalitou. Deska Descent of Yuggoth u mě dokonce přeskočila v žebříčku vynikající loňské Revolting, Putrevore a The Grotesquery a zařadil jsem ji mezi záseky s nejčastějším protáčením v mém přehrávači.

Songy vás rozdrásají přímo do krve. Klidně by mohly sloužit jako učebnice pro začínající death metalové kapely. Deska je krásnou ukázkou toho, že i v dnešní době může vzniknout deska, která v tom „našem old school death metalu“ rozmetá stojaté vody tohoto zdánlivě „mrtvého švédského“ stylu. Nic není ponecháno náhodě. Obal z dílny mistra Justina Stubbse je jedním slovem vynikající a já jen doufám, že se polské vydavatelství Selfmadegod Records pochlapí a umožní mi časem si zakoupit tričko. O zvuku, který mixoval Patrick Bruss, nemusím snad ani nic psát. Je dokonalý! Užívám si každičký tón, který Rogga stvořil. Velice zdařilé jsou i texty, inspirované H. P. Lovecraftem. Jestli máte rádi hororová témata, určitě si rádi počtete a oceníte výhody originálního CD. Jen pamatujte, že smrt číhá všude kolem.

Přiznávám bez mučení, že jsem desce Descent of Yuggoth zcela propadl. Nosím ji všude ve všech možných zvukových formátech a není snad jediný den, kdy bych si nenašel aspoň půlhodinku pro její přehrání. Přesně takovýto old school death metal mi koluje v krvi. Nedovedu a ani nechci hledat chyby. Jistě se najde spousta internetových diskutérů, kteří první počin MEGASCAVENGER smetou náležitě drsně ze stolu (jasně, je to „jen“ old school!). Já nemůžu jinak a musím hodnotit nejvýše. Nenašel jsem totiž vůbec nic, co by mi jenom trošku při poslechu „překáželo“. Ani za měsíc „neustálého“ poslechu mě deska nepřestala bavit. Úžasná ukázka toho, že old school death metal stále žije! Totální inferno!

Seznam skladeb:

  1. Nihilisticon
  2. Descent of Yuggoth
  3. Smokescreen Armageddon
  4. Catapulted Through Aeons
  5. Void of Damnation
  6. Funerals and Ceremonies
  7. Death Obsessed
  8. No Haven for the Sane
  9. The Revel with Vermin


Čas: 36:42

Sestava:

  • Roger „Rogga“ Johansson – kytara, zpěv, basa
  • Bryn jar Helgetun – bicí


Hosté:

  • Dan Swano – zpěv
  • Marc Grewe – zpěv
  • Jorgen Sandstrom – zpěv
  • Paul Speckmann – zpěv
  • Patrick Mameli – kytara
  • Jonas Lindblood – kytara
  • Eric Daniels - kytara


http://www.myspace.com/roggajohansson
http://selfmadegod.com/
http://selfmadegod.bandcamp.com/album/decent-of-yuggoth


Zveřejněno: 24. 01. 2013
Přečteno:
3354 x
Hodnocení autora:
10 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář