Nejbližší koncerty
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
HUSMAN FEST

MASSGRAV – Still the Kings CD 2012, Selfmadegod Records

Trošku té pořádné rebelie nikdy nezaškodí. Dneska už sice nemůže žádná kapela šokovat svojí muzikou, natož texty, ale „zaškodit“ se může, ne? Švédští grindeři doslova narvali do necelých devatenácti minut dvacet jedna songů. Všechny jsou neskutečně nadupané a kromě grindu si můžete užít i crust a dokonce jsem zaznamenal i riffy ve stylu Motorhead. Jenže Lemmy je bůh a jeho síla je cítit všude. To ale každý milovník tvrdé muziky určitě ví. MASSGRAV jsou kapelou, kterou si dovedu představit v nějakém pořádném zaplivaném klubu. Na zdech okolo hrající kapely jsou jak umělecké grafity, tak obyčejné sprosté čmáranice. Ten hospodský puch by nešel vyvětrat ani po totální dezinfekci celého klubu. Na pódiu stojí trojice chlapíků a řežou do toho hlava nehlava. Kdo je střízlivej, ten to příliš nechápe. My ostatní máme co dělat, abychom si nerozmlátili hlavu o parkety.

U vchodu prodává cd od polských Selfmadegod Records vyžilá blondýna, z které jde chvílemi strach. Má k dostání i vinyly od D-takt & Rapunkt, a D.I.Y. crust labelu. Z pódia je cítit neskutečná síla. Muzika je samozřejmě jednoduchá. Spíše než o hudbu se jedná o totální výplach mozku. S texty nemůžu sloužit. Jsou totiž švédsky a ani sebelepší překladač není schopen dát dohromady srozumitelnou větu. Vůbec mi to nevadí. Jsem stržen tou smrští a aspoň si mumlám do rytmu stejně nesrozumitelná slova. A jestli MASSGRAV v textech rebelují proti všemu, stejně tak i já si spolu s nimi zařvu proti tomu, co mě momentálně štve a trápí. Masakr!

Cdčko má skvělý zvuk a tak je krásně slyšet „zmatená“ kytara i bicí, které duní jako o závod. Grindeři určitě nahrávku ocení a mohla by se stát jejich průvodcem po několik následujících měsíců. Mě by sice stačilo album zkrátit tak o polovinu. Některé songy nejsem schopen rozeznat od sebe. Ale ono se jinak poslouchá cd doma v klidu po nedělním obědě, kdy je člověk blahosklonný a svět mu přijde příjemný a „krásný“ než v pátek po poslední pracovní hodině, kdy bych do výše zmíněného klubu asi běžel a na ten výplach mozku se těšil. Určitě by to bylo lepší, než se ládovat prášky na uklidnění (smích).

Obal alba je jednoduchý a černobílý, stejně jako muzika MASSGRAV. Still the Kings si buď zamilujete a budete si u poslechu s chutí otevírat další a další plechovku oblíbeného piva nebo ho ihned odložíte. Nátlaková směsice grindu, crustu, punku a core není určitě pro každého. Ne každý snese takovýto nátěr jen tak bez rozcvičení. I já jsem do muziky MASSGRAV pronikal pomalu a polehoučku. Našlapoval jsem opatrně a zpočátku to moc nefungovalo. Tak jsem to do sebe narval naráz a ze všech stran. Takže je to doufám jasné. Dobrá aparatura, volume doprava a jedem! A jestli máte nějakého nevrlého, neoblíbeného souseda, můžu MASSGRAV jen doporučit. Nepárejte se s tím! Takhle má znít pořádná rebelie!


Seznam skladeb:

  1. Sell Your Hole for Rock´n´roll
  2. Jag vill Bara Do
  3. Brallorna Nere Igen
  4. Kom Ihag Vad
  5. Du Rosta Pa
  6. Ni Krustar. Dom Dor
  7. Auktoritetsproblem
  8. Vaktarnas Varld
  9. Vi Holl Pa Snuten
  10. Sag Vad Du Vill
  11. At War With Etno
  12. Flytta Hem Da
  13. Full Fart Mot Doden
  14. Fittorna Pa Tele 2
  15. Tack for Maten
  16. Ingen Javla
  17. Summer of Love
  18. Chefens Lilla Hora Doder Igen
  19. G4S
  20. Ar Det Slut Snart?
  21. Suicide


Čas: 18:58

Sestava:

  • Norse – kytara, zpěv
  • Ola – basa, zpěv
  • Fenok – bicí


https://www.facebook.com/massgrav
http://www.massgrav.com/
http://selfmadegod.com/


Zveřejněno: 01. 04. 2013
Přečteno:
3271 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář