Nejbližší koncerty
  • 11. 05. 2024Pěkně ostrá a tvrdá květnová nálož, co Ti zkroutí prsty n...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

HUMANITY DELETE – Never Ending Nightmares CD 2012, Dead Beat Media

Od prvních libozvučných tónů vás smete death/grindová mašina, která je celá komplet řízena švédským nezmarem Roggou Johanssonem. Ten jen za rok 2012 působil nebo se spolupodílel na tolika deskách, že se to zdá býti až neskutečné (jen namátkou – Putrevore, Revolting, The Grotesquery, Ribspreader apod.). Občas si říkám, jestli nemá zásadu, že nahrává s kýmkoliv, koho ve své kariéře potká (smích). V kapele s libozvučným názvem HUMANITY DELETE  se ale rozhodl, že se chopí všech nástrojů a rozseká na malé kousíčky vše živé. A zase, stejně jako v ostatních kapelách, odvedl prvotřídní výkon.

Je dost dobře možné, že se najde spousta lidí, kteří budou zastávat názor, že by měl Rogga svůj velký talent soustředit spíše do jedné kapely. Nevím, já jsem opět (pokolikáté už?) Roggovým riffům a nezaměnitelnému growlu zase uvěřil. Dokonce mi přijdou perfektně nahrané i bicí, které bývají často slabinou u podobných projektů (kapel). Songy obdařil texty Jill Girardi a nezbývá mi nic jiného, než chválit a zase chválit. Tolik zmaru a apokalypsy aby člověk pohledal (smích). Rogga je znám svojí zálibou v hororových tématech a tak ani tady nezůstane ušetřeno nic živé. A jak říkáme my death metalisté: „Nic hnusného mu není cizí!“ (smích). Obal krásně odráží jakýsi zvláštní smutek, který na mě z desky dýchá.

Na cd najdete dvanáct songů přímo napěchovaných do necelých třiceti minut. Nebylo jednoduché sehnat originální cd, protože „světoběžník“ Rogga tentokrát zvolil jako vydavatelskou společnost Dead Beat Media až z daleké Malajsie. Na desce vystupuje jen jeden jediný host a není jím nikdo jiný, než Lasse Pyykko z finských doom/deathařů Hooded Menace. Jeho sólo na kytaru je příjemným osvěžením v té smršti Roggových riffů. Naprogramované bicí mají zvuk, který jakoby ještě víc „odlidšťoval“ celou nahrávku. Smrtící melodie přecházející plynule v totální vyhlazení vašich sluchovodů. To jsou Humanity Delete.

Někomu z vás možná přijde Never Ending Nightmares jen dalším „zbytečným“ počinem v Roggově bohaté kariéře. Co jsem četl recenze, nesetkávala se tato deska s příliš nadšeným přijetím. Jenže mě ta energie opět fascinuje a nic nedokáže zastavit moje podupávání do rytmu. Vše odsýpá totiž velmi rychle a k tomu chrlí Rogga ten svůj nashromážděný vztek. Jeho studnice nápadů se zdá být stále nevyčerpatelná. Je sice pravda, že jsem si občas říkal, že některý riff jsem už někde slyšel, ale zase je zabalen do skvělých grindových sypaček, takže vše zní opět úplně jinak. Nebude to asi deska, o které se budou vést vášnivé diskuze na internetových fórech, ale zase by byla velká škoda, aby úplně zapadla. Pokud tedy máte rádi „Rogga style“ a dělá vám dobře jeho „nářezovější“ poloha, myslím, že není co řešit, budete určitě spokojeni. Totální vyhlazení!

Seznam skladeb:

  1. Never Ending Nightmares (Intro)
  2. The Eight Ice Narakas
  3. Black Oil Defiler (Orang Minyak)
  4. Necromantic Sorcery
  5. The Jenglot
  6. Dismal Corridors
  7. Resurrection Rites
  8. Retribution of the Polong
  9. Pontianak Part I
  10. The Eight Fire Narakas
  11. Frozen Apparition
  12. Pontianak Part II


Čas: 29:24

Sestava:

  • Rogga Johansson – všechny nástroje, zpěv
  • Jill Girardi – texty
  • Lasse Pyykko – kytarové sólo (host)


http://www.facebook.com/HumanityDelete
http://www.last.fm/music/Humanity+Delete
http://deadbeatshop.tripod.com/


Zveřejněno: 21. 02. 2013
Přečteno:
3335 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář