Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
HEIDEN – Andzjel

SULPHUR AEON – Swallowed by the Ocean´s Tide, CD 2013, F.D.A. Rekortz

Kult Cthulhu. Bájná příšera z díla mistra Lovercrafta, které je nutno se klanět. Když uslyšíte její řev, ztuhne vám krev v žilách. Řev, který není „z lidské řeči“, jak je uváděno v jeho knihách. Toto šílené ztělesnění zla prý uctívají degenerovaní lidé (dle legendy). Nepřipomíná vám to něco? Že by nějaké jiné náboženství? Vyberte si… Kultů kolem vás je mnoho. SULPHUR AEON se zlo pocházející z náboženství pokusili zhudebnit. A daří se jim to více než dobře. Už od intra jste vtaženi do šíleného světa zla. Pomocí death metalu, který je předkládán ve své starodávné podobě, budete týráni smrtícími riffy. Strach vám nedovolí se od desky odpoutat. Propadnete zcela kultu Cthulhu.

A nemyslete, nejen death metalem jsou šílení lidé krmeni. Občas zaslechnete i kousky z thrashmetalové školy. Chvílemi jsem měl z kytaristů lehký pocit, že se nechali inspirovat Behemoth a občas vylezl na povrch i nějaký ten odkaz Bolt Thrower nebo Dissection. To byly ale možná jen náznaky a koneckonců, kdo z nás neměl své učitele, ke kterým s úctou vzhlížel. V tomto případě je to stará death metalová škola a „melodičtější“ část švédské školy blackové.

Celá deska je zpracována velice pečlivě a nic není ponecháno náhodě. Při pohledu na obal desky mně spadla čelist a napadlo mě jediné. Monumentální! O zvuku a produkci se dají také říci jen samé superlativy. Na to, že se jedná o první zásek kapely, která vznikla v roce 2007, je práce odvedená na cd vynikající. Nutno ale říci, že muzikanti nejsou na scéně žádnými nováčky a svoje si již odehráli v kapelách jako December Flower nebo Absence. A jelikož December Flower je kapela hrající melodický death metal, dostáváme se k jednomu zásadnímu problému této desky (alespoň z mé strany). Jakmile začne hlavní skladatel Torsten Horstmann zabředávat do tohoto stylu, nedovedu při poslechu udržet pozornost.

Nahrávka je chvílemi totiž takovým zvláštním křížencem. Na jedné straně dostanete „nářezové“ songy, při kterých zavzpomínáte na „deathové otce zakladatele“ (to jsem velmi spokojen) a pak následuje strana druhá, která je pro mě zároveň stranou odvrácenou. Tam se odehrávají „obyčejné“ a plytké melodie jako vystřižené z posledních Evocation. Bohužel je tím narušena jinak skvěle navozená atmosféra kultu Cthulhu. Jakoby vás někdo vytrhl z modlitby k vašemu božstvu. Mně tedy nezbývá než cd odložit nebo si udělat z jednotlivých songů „výřez“ do svého mp3 přehrávače. Sulphur Aeon se vydali na velice náročnou a trnitou cestu. Jen zůstali v její polovině. Jsem moc zvědavý, jakým směrem se vydají na příští desce.

Seznam skladeb:
  1. Cthulhu Rites
  2. Incantation
  3. Inexorable Spirits
  4. The Devil´s Gorge
  5. Where Black Ships Sail
  6. Swallowed by the Ocean´s Tide
  7. Monolithic
  8. From the Stars to the Sea
  9. Those Who Dwell in Stellar Void
  10. Beneath. Bellow. Beyond. Above.
  11. Zombi


Čas: 44:44

Sestava:

  • Daniel Dickmann – bicí
  • Martin Hellion – zpěv
  • Torsten Horstmann – kytara, basa


http://www.myspace.com/sulphuraeon
http://www.facebook.com/SulphurAeon


Zveřejněno: 12. 02. 2013
Přečteno:
3803 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář