Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
INSANIA

NECRO – Gore Ceremony CD 2012, Iron Bonehead Productions

Je vám doufám jasné, že pokud si kapela zvolí název NECRO, nebude zpívat o lásce mezi motýlky a že se nedočkáte jemných a úpěnlivých ploužáků. Musím ale vydat jednoznačné prohlášení. Kapela má talent pro vytvoření morbidní atmosféry. Vzali si to nejlepší ze starých dobrých Autopsy (některé songy jsou jimi opravdu hodně „poznamenány“) a tak na cd budete neustále potkávat samé zohavené mrtvoly a vůbec vám nebude lehko na duši. Můžu vám také slíbit, že ani jeden text není o opěvování žen a pokud ano, tak to, co se s dívkami děje, bych opravdu žádné nepřál. Oni ale příznivci gore metalu moc dobře ví, že i obyčejná pitva má svoji nezaměnitelnou poetiku, že?

Líbí se mi střídání nálad na desce. Jednou budete zasaženi bleskovou smrští riffů, při kterých se vám málem vydrolí mozek z hlavy, a pak se z ničeho nic objeví doomový motiv, který zklidní vaše pocuchané nervy. Jen ten klid bude jen zdánlivý a bude zachován jen na malou chvíli. Náhle se na vás vyvalí oldschoolově špinavý thrashový nátlak. A to vše je velice vkusně zabaleno do starodávného death metalového sarkofágu. Nedá mi to a musím se zastavit u zvuku. Tolik „hnusu“, bahna, temnoty a zmaru jsem už hodně dlouho neslyšel. Rakve jsou znovu po letech otevřeny a milovníci hniloby musí jásat radostí.

NECRO pocházejí ze slunné Itálie. I když mluvit s touto kapelou o slunci se mi zdá poněkud nepatřičné. Již od roku 2007 se totiž zajímají o samé ohavnosti. V roce 2009 na sebe upozornili splitkem se Španěly Graveyard. Album Gore Ceremony vychází i na LP, tak můžete svoje gramofony také trošku potřísnit krví. A abych pořád jen nechválil… Musím bohužel pohanit obal desky. Nevadí mi ani tolik to zbytečné množství krve, nevadí mi ani jasná inspirace covery od Autopsy, ale zabředává se tady spíše do zaběhnutých klišé. Desky si určitě mezi ostatními „prasárnami“ nevšimnete. Jasně, nějaký ten kýč s mrtvolkami je očekáván, ale tohle je spíš jako kresba od nějakého zhuleného školáka.

Přijde mi, jakoby snad na desce hrály dvě kapely. Jedna umí stvořit parádní dynamický nářez, který vás smete z povrchu zemského nebo velice „příjemnou“ a dobře poslouchatelnou atmosféru zmaru a beznaděje. Pak ale přijde druhá kapela a ta zahraje thrashové pasáže, kdy je vám předkládán jen obyčejný a místy až nudný „hobling“. Určitě ale nemohu říci, že by mě kapela nezaujala. Určitě si své posluchače najde a další album (Gore Cremony je prvotina) budu očekávat s napětím. Kluci to před sebou hrnou dobře a nechybí jim tolik potřebná „metalová jiskra.“ Přeji u poslechu příjemnou pitvu, přátelé!

Seznam skladeb:
  1. In Search of Corpses
  2. The Carcass… Who I am
  3. Genetical Abomination
  4. Anatomo Pathological Dreams
  5. Absent Epathy
  6. Awakening of the Graveyard
  7. Lobotomized
  8. Waiting for the Silence of the Tomb


Čas: 39:25

Sestava:

  • Paul Vomit – basa
  • Pide Guts – bicí
  • Bonni Rozz – kytara
  • Dave Gore – zpěv, kytara


http://www.myspace.com/bandnecro
http://www.ironbonehead.de/


Zveřejněno: 15. 02. 2013
Přečteno:
3424 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář