Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 11. 05. 2024Pěkně ostrá a tvrdá květnová nálož, co Ti zkroutí prsty n...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
HUSMAN FEST

ZOMBIFIED – Carnage Slaughter and Death CD 2012, Cyclone Empire

Na hromadě ztrouchnivělých kostí leží obrácený kříž. Vespod jsou samozřejmě kosti stehenní a v horních vrstvách se usmívají prázdné oční důlky. Každý fanoušek švédského death metalu určitě již dávno ví, jak se taková pyramida ze starých kostí staví. Kapela ZOMBIFIED je v těchto morbidních stavbách určitě jedna z nejlepších. Ono taky není divu. Vždyť členové kapely patří v současnosti k nejaktivnějším členům švédské scény. Svoje umění předvádějí v kapelách jako Facebreaker, Tormented, Scar Symmetry, Paganizer, Ribspreader a mnoho dalších. Pod jménem ZOMBIFIED se jedná již o druhé album. A opět se na něm odehrává klasický švédský old school death metal ve stylu starých dobrých Grave, Dismember, Nihilist, Entombed apod.

Na albu neuslyšíte ale jen melodické vyhrávky, tolik typické pro tento styl, ale dočkáte se i občasných šílených grindových sypaček. Ty muziku na desce krásně obohacují a posouvají celou nahrávku do první ligy. Další, kdo na desce září, je vokalista Facebreaker Robert „Robban“ Karlsson. Ten nejenže drtí tlusté struny své baskytary, ale ještě growluje s takovým nasazením, že máte chvílemi strach o to, aby se na vás ta hromada kostí nesvalila. Kolikrát tahá ten svůj „growl“ až někde z paty. Někdy zase blackově zaskřehotá. Přijde vám, že by celou desku byl snad schopen utáhnout úplně sám. Ostatní nezůstávají vůbec pozadu a deska je díky tomu krásně celistvá.

Smrtící zvuk se nahrával v Garageland Studiu a album vyšlo i na velice pěkně provedeném LP. Obal je samozřejmě krásně stylový a připomíná mi počin posledních Grave. Je vidět, že se kapela opravdu vyřádila a je doufám jasné, že se zde ctí ty nejpřísnější pravidla deathu, crustu i grindu. Možná někteří z vás vznesete námitku, že by to chtělo něco nového, neotřelého. Jenže, přece nemůžete po starých hrobnících chtít, aby od pořádného poctivého a vlastnoručně vykopaného hrobu přešli na pohřeb žehem. Vždycky jsem si vážil dobrých a šikovných řemeslníků a spíše ocením „pořádný špinavý nářez“, než skvělé, ale „umělé“ technické dovednosti. A té špíny (spolu se spalujícími melodiemi) je na nahrávce opravdu požehnaně.

Carnage Slaughter and Death je totální nářez. Jde se přímo na věc a není to nic pro slabé povahy. Ta stěna valících se lebek z reproduktorů vašeho přehrávače je schopna zbourat snad i zeď k sousedům. Masakr a zběsilá jízda. Stvořeno pro dlouhé víkendové pařby. Pojďte si zatančit na hrobech našich death metalových předků! A já se ptám: „Je to tam?“ Odpověď je doufám jasná. Je to tam! Tak jestli máte chuť, vezměte lopaty a pojďme na to. Dneska vítězí švédský death metal na celé čáře. Takže buď berte, nebo nechte být! Je to jen na vás. Jo a abych nezapomněl. Všechny ty zombíky v bookletu (a textech) máte jako bonus navíc.

Seznam skladeb:

  1. Carnage Slaughter and Death
  2. Pull the Trigger
  3. Withering Souls
  4. Suffering Ascends
  5. Endless Days of Wrath
  6. Clenched Fist Vengeance
  7. Reborn in Sin
  8. Corrosive Spiral
  9. The Flesh of the Living
  10. The Last Stand
  11. Slayer Fashion
  12. Reign of Terror


Čas: 46:41

Sestava:

  • Patrik Halvarsson Myrén – kytara
  • Par Fransson – kytara
  • Roberth Karlsson – zpěv, basa
  • Jacob Johansson – bicí


http://www.facebook.com/zombifiedswe
http://www.myspace.com/zombifiedsweden
http://www.cyclone-empire.com/


Zveřejněno: 06. 01. 2013
Přečteno:
3383 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář