Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
LLYR

THOSE WHO BRING THE TORTURE – Lullabies for the Deranged CD 2012, Metal Inquisition Records

Další a ještě další a možná ještě opět další projekt švédského nezmara Roggy Johanssona. Tento severský neznaboh jenom letos působil v tolika kapelách a vydal s nimi desky, že to někteří muzikanti nestihnou za celý život. Pokaždé se spojí s několika více či méně známými muzikanty, vezme do ruky kytaru nebo basu a většinou se chopí i mikrofonu. Za rok 2012 u mě jednoznačně vyhrává nové album Putrevore a Revolting, hned v závěsu jsou noví The Grotesquery a to, co předvádí na Human Delete (mix deathu a grindu), člověka také pěkně nažhaví. Ještě musím zvlášť zmínit zatím poslední projekt s názvem Megascavenger. Na něm si Rogga notuje se spoustou slavných hostů v rytmu starého death metalu. A pokud máte tohoto severského střihouna rádi, mohl by vás také zaujmout.

THOSE WHO BRING THE TORTURE  je kapela tvořena švédským bojovníkem za práva death metalu Brynjarem, který Roggovi vypomáhá na bicí i v The Grotesquery i Ribspreader (hrají od roku 2007 a mají z sebou tři alba). Hudba je tedy opravdu hodně podobná. Opět mají veškeré písně dunivý základ někdy přecházející z death metalu až do grindových pasáží. Nad vším se vznášejí kytarové Roggovy nezaměnitelné melodie a vše doplňuje i jeho vokál, podle kterého ihned jasně rozpoznáte, o koho se jedná. Skladatelsky se podílel i kolega Dennis, který složil některé party. Pokud máte Johanssonovu tvorbu rádi, Lullabies for the Deranged vám udělá dobře určitě taky.

Možná namítnete, proč vlastně kvůli úplně stejné muzice opět zakládat zase novou kapelu. Odpověď neznám a ani ji nehodlám řešit. Melodie mi přijdou hodně podobné letošním Revolting – Hymns of Ghastly Horror. Album je ale o fous melodičtější a pro posluchače určitě více stravitelnější. Zajímavý je song Love Machine (cover od Wasp), který musí udělat death metalistům asi větší radost než originál (hlavně díky hlasu). Nejdříve jsem přistupoval k desce dost skepticky. Dokonce jsem se chystal napsat velice kritickou recenzi. Nakonec tomu tak není a nebude. Ať si každý říká, co chce, ale pokud si začnu mimoděk broukat „hitovku“ The Creature in the Woods při předvánočním nudném nakupování potravin a pokaždé se vyloženě těšívám na další poslech, házet špínu nebudu.

Lullabies for the Deranged je plné chytlavých melodií, u kterých sice máte pocit, že jste je u Roggy už někdy někde asi slyšeli. A možná máte pravdu. Jenže songy jsou poskládány velice citlivě, krásně gradují a člověk má chvílemi pocit, že se musí při refrénech přidat a pořádně to rozjet (třeba zrovna i v tom supermarketu). A představa, že jedete po nekonečně dlouhé dálnici, přidáváte pomalu volume a rychlost svého vozu, je k nezaplacení. Jen nesmíte mít za spolujezdce někoho, kdo vám do toho bude neustále povídat nějaká moudra (a nedej bože, aby s vámi jel milovník hip-hopu). Perfektně odvedená švédská death metalová práce s bonusem „hitovosti“ navíc!

Seznam skladeb:

  1. The Nightflier
  2. The City Where Death Dwells
  3. The Hessian
  4. The Man the Myth the Razor
  5. A Lullabye for the Deranged
  6. The Screams Come from the Basement
  7. The Intruder
  8. The Creature in the Woods
  9. The Hermit
  10. The Thing In the Lake
  11. Love Machine (WASP cover)


Čas: 37:13

Sestava:

  • Roger „Rogga“ Johansson – kytara, basa, zpěv
  • Brynjar Helgetun – bicí
  • Dennis Blomberg – kytara, basa


http://www.myspace.com/twbtt

 


Zveřejněno: 30. 01. 2013
Přečteno:
3394 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář