Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

COFFIN TEXTS – The Tomb of Infinite Ritual CD 2012, Dark Descent Records

Docela bych i věřil tomu, že se při nějakých vykopávkách v Egyptě najde cd COFFIN TEXTS zabaleno ve ztrouchnivělém nabalzamovaném sarkofágu. Kapela o sobě letos dává vědět svým teprve druhým albem a to, považte, po dlouhých dvanácti letech. Zálibu ve staroegyptské tématice mají společnou se svými o hodně slavnějšími kolegy NILE. Na rozdíl od nich ale nemají mezi písněmi žádné mezihry, šumy, křik otroků apod. Starý Egypt se objevuje pouze v textech a v bookletu. Jinak se jedná  „pouze“ o staroškolský death metal ve stylu MORBID ANGEL, POSSESSED apod. A není to žádné překvapení, protože právě ve zmíněných POSSESSED dva ze tří muzikantů působili. K tomu si přidejte účinkování v AGENT STEEL, BRUJERIA, SADISTIC INTENT a ihned vám bude jasné, že pánové se asi nebudou zaobírat ničím moc moderním.

Kapela není v Evropě příliš známá a je to obrovská škoda. Možná ji zaregistrovali pařmeni v letošní videohře Rock band (2012), kde zaznívá song Final Transformation. Zvuk z Trench Studia i celková produkce je doladěna k dokonalosti. Milovníci old schoolu se pravděpodobně budou chvílemi nacházet v hudební extázi. Všechny písně jsou náležitě morbidní, hodně pasáží se odehrává ve středním tempu a tak máte čas nechávat si jednotlivé riffy v klidu pomalu zarývat do vašich mozků. Zpěv Roberta Cardenase je v některých momentech podobný Davidovi Vincentovi. COFFIN TEXTS za tu dlouhou dobu nečinnosti nastřádali pořádnou porci kvalitního materiálu a dnes nám ho s grácií předkládají.

Člověk nemá při poslechu ani moc chuť se nějak rozepisovat. Hudba mě dovede totiž zcela pohltit a jakákoliv slova jsou úplně zbytečná. Možná vám napoví něco málo výkřiky, které jsem vyluzoval ze svého hrdla již při prvním poslechu cdčka: „Áááááággggghhhhrrrrrr, to je nářez!, Masssaaaakrrr!.“ Zbytek slov je nepublikovatelných a normálně je říkám velice zřídka. Ale ta energie vycházející  z The Tomb of Infinite Ritual mi nedá pokoj a stává se ze mě při poslechu „zvíře“. Na albu se povedla vytvořit temná a velice hnilobná old school atmosféra, kdy se přenesete do doby faraónů a mumie se začnou míhat v divokém rytmu ve vašem pokoji.

CD The Tomb of Infinite Ritual mi proniká do krve pomalu, jako balzamovací látky do těla dávno mrtvých mumií. Jediné, čeho lituji, je, že monstrum COFFIN TEXTS neuvidím nikde poblíž na nějakém koncertě. I když, kdo ví? Třeba bude nějaká konference o egyptologii a přijedou spolu s NILE a rozsekají nás na kousíčky, nabalzamují a nechají pro další generace zabalené v tunách jejich vynikajících a neotřelých riffů. Moji ruku při výběru tohoto cd musel vést sám vládce Tutanchamon. A já mu musím jen poděkovat, protože tolik death metalové radosti najednou jsem si snad ani nezasloužil. Totální nálož, přátelé! Masakr!

Seznam skladeb:

  1. Atum (Into the Divine Spere)
  2. To Manifest
  3. Final Transformation
  4. The Sacred Eye
  5. Divination
  6. Throne of Genocide
  7. Diaties of the Prime Evil Chaos


Čas: 37:44

Sestava:

  • Robert Cardenas  – zpěv, basa
  • Richard Gonzales – kytara
  • Emilio Marquez – bicí


http://www.facebook.com/CoffinTexts
http://www.myspace.com/coffintexts
http://www.darkdescentrecords.com/store/


Zveřejněno: 02. 05. 2013
Přečteno:
3293 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář