Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
LLYR

FORREST JUMP zplodili nedávno pětiskladbovou nahrávku AFFORRESTATION, která se nese v duchu emo hard core (aspoň já jsem si dovolil styl Forrestů takhle pojmenovat).

A protože pánové rozhodně nelení a promo aktivity berou asi docela vážně, není divu, že se o nich začíná mluvit i v metalových kruzích. Nenašel jsem ale žádnou zpověď, takže to zkusím napravit. Slovo má lesní skokan slyšící na jméno Pepa Michálek

1/ Představ prosímtě skupinu Forrest Jump - stručná historie, sestava ? tyhle informace jsem v bookletu nenašel a vaše webová stránka momentálně nefunguje...

Web Forrest Jump je neaktuální už od svého spuštění. Člověk, který ho vytvořil, si za pravidelnou aktualizaci  řekl o částku, která mě rozesmála. V současné době už se ale pracuje na tom, aby bylo vše tak, jak má. Historie Forrest Jump se datuje od jara 2001, kdy se dala dohromady sestava Silvien Müller ? bicí, Vlasta Kos ? basa, Mirek Kosa ? kytara, Ivko Vrána ? kytara, Killord Kilián ? klávesy a Pepa Michálek ? zpěv. V květnu 2002 jsme vyvedli první promo Nobility a ve stejné sestavě potom v březnu 2004 druhé promo Afforrestation. Mezitím jsme se samosebou nechali líbat můzami, tvořili, koncertovali a pilovali.

2/ Kolik nahrávek předcházelo aktuálnímu Afforestation?

Odpověď najdeš o pár řádků výše?

3/ O co se jedná v případě Afforrestation ? o demo, promo nebo jde o mini-CD? Já jsem měl k dispozici CD-R, dělala se i lisovaná cédéčka?

Afforrestation jsme připravili jako propagační materiál, na základě kterého jsme se dohodli s firmou Elysion na vydání debutního alba. To bude obsahovat kompletní Afforrestation spolu s pěti nebo šesti novými skladbami a vyjde někdy v lednu 2005. Také jsme si poprvé vyzkoušeli práci ve studiu Šopa se Standou Valáškem a naznali, že nemáme sebemenší důvod ani chuť v budoucnu nahrávat kdekoliv jinde.

4/ Co znamená přední strana obalu? Mě to připomíná rozkvetlou květinu ...

Základní návrh obalu tvořil kytarista Ivko. Původními barvami byla rudá a černá, což se nám ale trochu vymklo z rukou a v tiskárně z toho udělali růžovou. Vzhledem k tomu, že Afforrestation není v prodeji a je určen pouze k propagaci, skousnuli jsme to. Z mého pohledu se jedná o abstrakci, kterou bych pojmenoval třeba Red Wishes.

5/ Uvítal jsem překlady textů do češtiny ? a jejich umístění do bookletu? Co vás k tomu vedlo? Přikládáte textům stejnou váhu jako hudbě?

Nedělám si iluze o tom, že by si hordy lidí listovali v bookletu a četli texty. Na druhou stranu mám rád poezii a rád si pročtu lyrickou stránku alb domácích i zahraničních kapel. Myslím, že texty do bookletu prostě patří a předpokládám, že u Forrest Jump najdou fanoušci vždy i české překlady. Já osobně pokládám texty za důležitou součást hudby a dle toho k nim také přistupuji. Doufám, že si zachovám dostatečně vysokou dávku sebereflexe na to, abych nevypouštěl nějaké hovadiny.

6/ Když už jsme se prokousali k muzice, do jaké stylové škatulky se zařazujete? Já jsem to možná trochu zjednodušil na emo hard core, ale myslím, že vlivů je tam více.

Naše hudba vzniká takovou srážkou jednotlivých povah, názorů a nápadů. Každý posloucháme poměrně široké spektrum muziky, což se v každém případě musí v naší tvorbě projevit. Pokud v tom slyšíš emo HC, je to naprosto v pořádku.

7/ Více kapel v poslední době experimentuje s mícháním zdánlivě neslučitelných stylů, do tvrdé hudby se míchá pop, rap, hip hop, funky, elektronika atd. Mě osobně třeba rap a hip hop vysloveně serou, ale vy na to asi budete mít odlišný názor. Míním podle skoro rapového ?zpěvu? v 3. skladbě.

Myslím, že muzika by měla být založená na kontrastu různých ploch a poloh. Neumím si představit, že bychom se podepsali pod song, kde by nebyl nějaký zásadnější zlomový moment. Melodie vyzní mnohem výrazněji po dejme tomu nasrané pasáži a naopak. Tak to vnímám, a proto se nebráním žádnému vlivu. Na druhou stranu,?popík od Forrest Jump rozhodně nečekej.

8/ Jak často zkoušíte a jak často vystupujete? Zatím jsem neměl možnost vás vidět naživo, jaké koncerty teď chystáte, jestli je tedy živé hraní momentálně aktuální (nedávno probleskla zpráva o odchodu jednoho člena)?

Teď před nástupem do studia se vidíme dvakrát až třikrát týdně. To je vcelku záběr, protože základnu máme v Němčanech u Slavkova u Brna, kytarista pracuje ve Znojmě, já žiju v Luhačovicích a někteří z nás pracují ve dvousměnném provozu. Živě hrajeme poměrně často, i když nedávno jsme se dohodli, že do vydání alba Killusion už koncertní akce brát nebudeme. Do konce roku nás čeká pár koncertů, konkrétně 15.10. Přerov, 16.10. Bučovice, 30.10. Plzeň, 12.11. Vyškov a 11.12. Uherský Brod. Pravdou je, že klávesista Killord se rozhodl skončit s aktivním hraním. Ve třiatřiceti letech usoudil, že se už nehodlá harcovat přes půl republiky kvůli jednomu koncertu, což my akceptovali. Killord zůstává čestným členem a Forrest Jump zatím pokračují bez kláves.

9/ Zrovna tak jsem zachytil, že chystáte debutní album ? jak to s ním vypadá? Máte připravený nový materiál nebo předpokládáte znovunahrání starších skladeb? Jak to vidíš termínově?

Debutní album ponese název Killusion, bude obsahovat kompletní Afforrestation, které se vlastně ven vůbec nedostalo, a pět nebo šest nových songů, které v současné době dokončujeme. Do studia bychom měli nastoupit začátkem listopadu 2004 a do konce ledna 2005 by mělo být album venku.

10/ Vydat by to měla firmička Elysion, která dosud vydávala spíše doom či black metal ? čím to, že teď vzala pod svá křídla vás?

Vysvětluji si to tím, že v Elysion pracují hlavy otevřené. Myslím, že jednání proběhla oboustranně korektně, že víme, co jeden od druhého očekáváme. V tom vidím princip dobré spolupráce a věřím, že to bude fungovat.

11/ Závěrem vám popřeju hodně zdaru a dám prostor na vyslovení toho, na co jsem se zapomněl zeptat.

Nikdy mě nepřestane udivovat existence tvorů, kteří svůj čas, peníze a energii věnují propagaci undergroundové muziky. Za to vám všem patří velký dík. Přeji co nejvyšší návštěvnost stránek a baf!te se.

www.elysionmusic.com


Zveřejněno: 17. 10. 2004
Přečteno:
3536 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář