Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

ANTROPOMORPHIA – Evangelivm Nekromantia CD 2012, Metal Blade Records

Někde ve vašem městě musí být určitě také lovec neživých. Postává ráno v temných zákoutích a sleduje, kdy se nemrtví objeví. Bývá zmaten, protože u některých lidí bývá problém, že vypadají nemrtví již zaživa. Některé ženy mívají už zamlada mrtvé pohledy a snaží se zakrýt rychle odcházející mládí tunami šminek. Bývá to těžké rozlišit, kdo ještě žije a kdo je mrtvý. Lovci ale mají vycvičený šestý smysl a poznají mezi ploužícími se postavami ty, jež nemůžou najít svůj klid. Je to těžká a náročná práce. Proto si dlouhé chvíle čekání krátí poslechem temné muziky. Ta musí splňovat náročná kritéria. Musí být dynamická, hutná a zároveň „pohřební“. Přesně jako je hudba na nové desce nizozemské legendy ANTROPOMORPHIA.

Každý lovec černých duší bývá zároveň tak trošku okulista. Přeci jen témata bývají hodně podobná. U kapelníka Ferryho Damena nemáte ani na chvilku jistotu, na jaké straně vlastně stojí. Je živý nebo mrtvý? Hlas má tak morbidní, že při jeho častých procházkách po hřbitovech musí z hrobů sama odskakovat víka. Na to, že kapela ležela dlouhých 14 let nečinně v rakvích pokrytých pavučinami, je nyní o to víc lačná po čerstvé krvi. Připravili si pro nás deset songů převážně ve středním tempu. Občas jsou sice oživeny nějakou tou deathovou sypačkou, ale základem jsou táhnoucí se morbidní melodie. Deska je přímo nabita nápady a je z ní cítit, že kapela měla již velký skladatelský přetlak.

K písni Psuchagogia byl natočen vcelku zajímavý klip. Nemohl jsem tenhle song dostat vůbec z hlavy a vlastně mě bez jakékoliv další přípravy po dlouhé době zase přivedl k tomu, že jsem si koupil cd v podstatě „naslepo“ (rozuměj bez předchozího stažení mp3). A nejdříve jsem byl trošku zklamaný. Chvíli jsem dokonce uvažoval o tom, že jsem vyhodil peníze z okna. Moc tomu nepřidalo ani přečtení  poměrně kritických recenzí všude na internetu. Jenže něco mě pořád nutilo se k nahrávce vracet. Není lehké ze začátku všechnu tu „zlou“ atmosféru vstřebat a srovnat si to v hlavě. Moje zkušenost je taková, že se vyplatí cd dát čas a pomalinku se touhle death/black metalovou smrští prokousávat. Budete pak odměněni skvělým hudebním zážitkem. Jestli vám něco říkají nahrávky posledních Hate, mohlo by se vám Evangelivm Nekromantia líbit.

Nebudu se rozepisovat o produkci a zvuku. Tady je vše v nejlepším (a možná ještě lepším) pořádku. Možná jen zmíním, že se nahrávalo v Necromorbus studiu, které odvedlo skvělou práci. Vše krásně vyzní obzvláště v letošním zimním sychravém počasí, kdy vám zalézá mráz pod nehty a šlachy máte zkřehlé. Někteří z vás se možná po poslechu Evangelivm Nekromantia přihlásí do kurzu pro lovce nemrtvých. Pojďte se nechat unášet „ošklivými“ melodiemi. Pojďte s námi objevit svět mezi životem a smrtí. Letos další deathmetalový posel z Holandska (spolu s Asphyx, Sinister, Grand Supreme Blood Court), který mě velice příjemně překvapil. Jejich pojetí smrtícího kovu jim hltám plnými doušky. Stejně jako jsou nemrtví živeni krví lidí, já musím dostávat v pravidelných deathmetalových dávkách songy od okultistů ANTROPOMORPHIA. Nádherný opus smrti!

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Nekrophilian Mass
  3. The Mourned and the Macabre
  4. Debauchery in Putrefaction
  5. Anointment By Skin
  6. Fleisch
  7. Impure Desecration
  8. Psuchagogia
  9. Nekrosophia
  10. Evangelivm Nekromantia


Čas: 45:42

Sestava:

  • Marc van Stiphout – basa
  • Marco Stubbe – bicí
  • Ferry Damen – kytara, zpěv


http://www.antropomorphia-official.com/
http://www.facebook.com/AntropomorphiA/i
http://www.myspace.com/antropomorphia


Zveřejněno: 22. 12. 2012
Přečteno:
3829 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 09. 2020 20:09 napsal/a Vašek
Určitě ano
Právě to mám na uších, v hlavě a třetí skladba: The Mourned ... , již jede po 4te. Souhlasím že sehnat jakýkoliv pohled na kapelu je těžký/nemožný. Ale určitě krásná věc. Valivé, beze spěchu a přeci po čertech podmanivé. Jedno z opravdu silných alb.