Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

EMPTINESS – Error CD 2012, Dark Descent Records

Dělá vám dobře na duši a v uších hudba kapel jako jsou Hate, Hypnos a koneckonců  i Behemoth? Máte rádi temnotu vycházející z Autopsy, Immolation a Incantation? Pak by se vám mohl líbit i loňský počin belgických neznabohů EMPTINESS. Kapela hraje již od roku 1998 a letos se přišla pochlubit se svojí třetí dlouhohrající nahrávkou. CD je zabaleno v krásném digipacku a musí udělat radost všem fanouškům, kteří si libují v death metalu, jenž je obestřen do blackové temnoty. Muzika na desce s jednoznačným názvem Error je  hutná, převalující se a tepe v ní podivný neklid. Zpočátku jsem nemohl sice do nahrávky proniknout, protože jsem v dnešní hektické době nenašel dlouho klid k poslechu. Pak se mi poštěstilo si desku v tichu vychutnat na hifi-věži s volume pořádně doprava a byl jsem zaháčkován a již nikdy nepuštěn.

Páni muzikanti nejsou žádnými nováčky na scéně. Své si odbyli v kapelách Enthroned, Age of Torment a bubeník dokonce v Pro-Pain. Je slyšet, že je jejich špinavá práce moc baví. Při některých pomalejších pasážích máte sto chutí si rozškrábat dlaně nervozitou. Je na vás hozena hromada nechutného hnisu. A to vše v perfektní produkci a se skvělým zvukem. Dýchne na vás smutek přímo sálající z jednotlivých písní. Krásně jsou zpracovány a nazpívány hlasy. Podílí se na nich Olve (kytara) i Phorgath (basa). Oba využívají svůj bohatý rejstřík a přecházejí plynule od chroptění a řvaní, až k blackovému skřehotání a syčení. Někdy vám zůstane rozum stát, co všechno jsou svými hrdly schopni vytvořit.

Mezi jednotlivé songy jsou umně vloženy zajímavé mezihry, které mě normálně na deskách většinou poměrně nudívají, ale tady navozují pestrou atmosféru zmaru a beznaděje. Kytarové party mě protnuly v morbidní souhře. Nemám proti takovéto muzice absolutních námitek. Podobně zkažená krev mi již dlouhá léta koluje v krvi. Možná při některých úderech na bubny od Mistra Sanderse uzříte na stěně svého pokoje hlavu kozla v pentagramu. A určitě to nebude náhoda. Jeho ruce musel vést samotný vládce pekel. Přešel mě veškerý smích a byl jsem ihned vtažen do téhle temné hry. Okolo chodí postavy v kápích a bez tváří a k tomu duní basa, až se vám podlamují kolena.

Smutná, pochmurná je muzika na desce Error. Někde v genetickém kódu lidstva se stala pravděpodobně chyba, protože jinak by nemohlo dojít k tomu, aby se zlo opět vynořilo mezi námi v takovéto podobě. Pokud vás někdy zajímaly okolnosti, které provázejí samotnou SMRT, mělo by vám být po poslechu novinky od kapely EMPTINESS jasné, co za muziku si pouští tahle paní v kápi do sluchátek. Vzteklí psi běhají lačně okolo vás a jejich vyceněné zuby jsou stejně ostré jako black/death metal na této desce. Pohlazení pro uši každého death metalového gurmána, který se nechává rád ušpinit černým kovem.

Seznam skladeb:

  1. Deafer
  2. Error
  3. It and I
  4. Worst
  5. Dissolution
  6. Not Enough
  7. Low
  8. Nothing
  9. No Earth


Čas: 38:34

Sestava:

  • Phil Pieters Smith  – kytara
  • Olve J.LW – zpěv, kytara
  • Phorgath – zpěv, basa
  • Jonas Sanders – bicí


http://www.emptiness.be/
http://www.last.fm/music/Emptiness


Zveřejněno: 02. 01. 2013
Přečteno:
3342 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář