Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
HUSMAN FEST

DESOLATOR – Last Wish CD 2012, vlastní náklad

„Po dvaceti letech od vydání dema na kazetě s názvem „…without anaesthetization…“, se vracejí DESOLATOR zpět s albem „Last Wish“. Takto jednoduše vypadá prohlášení na oficiálních stránkách kapely. Nevím, co je vedlo k tomu, aby se po takové době vrátili. Jestli už je to nebavilo doma nebo je štvaly manželky nebo se prostě potřebovali jen zase po letech „vyblbnout.“ Každopádně pro mě osobně je to jeden z dalších smysluplných návratů  tohoto roku. DESOLATOR dali rovnou celé album na internet ke stažení a sehnat od nich promo CD byl nadlidský úkol. Asi to berou celé sportovně a působí to na mě tak, že se staří kamarádi setkali znovu u žejdlíku něčeho dobrého a rozhodli se opět tvořit.

A musím říci, že tahle kombinace Benediction, Bolt Thrower, Autopsy, Deicide, ale i třeba Vader jim šlape velice dobře. Nejedná se tady o žádný průlom v metalových stylech. Líbí se mi, že si vůbec na nic nehrají. „Jen“ si tak nahráli dobré deathové album. Pánové nemusí dnes již nikomu nic dokazovat. Viděl bych to tak, že přišli a vrátili se s mladickým nadšením a namlátili parádní old schoolovou desku. Nemohl jsem nikde sehnat jejich demo z roku 1992 a i kdybych mohl, vyšlo stejně zatím jen na kazetě, tak bych si ho přehrál leda tak na tužce (to samé dneska říká kamarád o cdčkách – ta doba se opravdu rychle mění). Někde jsem ale četl, že pro ně tenkrát byli velkým vzorem Napalm Death. Prý se demo „…without anaesthetization…“ odehrávalo spíše v mezích grindu a death metalu na něm bylo poskrovnu.

Desku Last Wish mě baví poslouchat. Písně jsou dynamické a nejedná se o žádné bezduché mlátičky nebo nedej bože technickou onanii. Ze všeho je cítit old schoolová pohoda, songy mají drive a o zvuku nemusíte vůbec diskutovat, ten je parádní a už jen to, že je skupina z Polska je zárukou, že je vše produkováno pořádně a poctivě. Poláci zkrátka vždycky umí (samozřejmě výjimky také existují). Kapela má vlastní „ksicht“ a rozeznáte ji  do ostatních během prvního přehrání. Líbí se mi i obal, který krásně koresponduje jak s hudbou, tak i s dobou, ke které se DESOLATOR hrdě hlásí. Dělá mi radost, jak práce Areka za bicími, tak Tomekův mohutný hlas. K tomu si přidejte krásně morbidní kytarové party a řekněte mi, můžete si vůbec přát něco víc?

Je mi úplně jasné, a myslím že DESOLATOR také, že neudělají s albem Last Wish nějakou velkou díru do světa. Jedná se spíše o sběratelský kousek pro fanoušky, kteří zůstali věrni kapele dlouhých dvacet let. Deska pravděpodobně nebude mít bůhvíjakou propagaci. Byla by ale škoda, aby úplně zapadla. Myslím, že si své fanoušky určitě najde. Já budu určitě jedním z nich. Last Wish totiž byla nahrána s velkým nadšením, profesionalitou a neměla by chybět ve sbírce každého pořádného fanouška starého dobrého death metalu. Jo, a za mě ještě jedna připomínka. Má to neskutečný koule!

Seznam skladeb:

  1. Intro (Eternal Damnation)
  2. Last Wish
  3. Capital Punishment
  4. Merciless Dementia
  5. Born of Sin
  6. Soul to Machine
  7. Again
  8. Behind the Mask
  9. Turned Around (Sickness)

Čas: 33:48

Sestava:


  • Arek Jankowski – bicí
  • Radek Lewandowski – kytara
  • Tomek Orzel – zpěv, basa
  • Marek Makosiej – kytara
  • Tomek Ryzewski – basa
  • Wojtek Orzel – basa


http://www.facebook.com/desolatordeathmetal
http://desolatordeathmetal.bandcamp.com/
http://www.cdbaby.com/cd/desolator

 


Zveřejněno: 17. 01. 2013
Přečteno:
3401 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář