Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

PSEUDOGOD – Deathwomb Catechesis CD 2012, KVLT

V ruském městě Perm se letos opět otevřely poklopy od starých kanálů a na světlo boží vylezli oškliví satanáši PSEUDOGOD, aby nám přinesli pořádnou porci špinavého death/black metalu. Jestli si rádi doma pouštíte spolky jako Katharsis, Belial nebo Demoncy, myslím, že by vás tato banda špinavých surovců mohla zaujmout. Je sice pravda, že nepřinášejí zhola nic nového, ale pokud se budeme držet v mezích temného undergroundu, patří určitě mezi spolky, které stojí za povšimnutí. V textech se velice často objevuje jméno Satanovo a vše je přikryto zlou mystikou.

Fanoušci si mohou mimo CD dopřát i několik verzí LP a dokonce i dnes ne tolik typické kazety. Tvůrcem zajímavého obalu je umělec, který si říká Antichrist Kamer a booklet si vzal na starost Alexander Brown. A co si budeme povídat, je snad jasné, že se to všude hemží lebkami a plameny pekelné olizují obrácené kříže. Můžu vám slíbit, že tady se ničeho veselého nedočkáte. Stejně tak v muzice. Ta by se dala rozdělit na dvě pomyslné části. Buď se jede v rychlých blasfemických sypačkách, při kterých roztaje každý milovník starého špinavého death metalu nebo si můžete „zapřemýšlet“ při blackových vsuvkách. Všemu vévodí zastřený hlas. Osobně vidím na desce jeden, zato dost zásadní problém. Některé pasáže písní jsou až příliš dlouhé. Vždycky se začíná zajímavým a neotřelým riffem, který pak bohužel přejde v neutuchající zvukovou stěnu, ve které nejsem schopen rozeznat zhola nic.

Líbí se mi zvuk celé nahrávky. Takhle kdyby zněly všechny undergroundové desky, bylo by na světě krásně. Vše zní opravdu, jako kdyby bylo nahráváno v nějaké staré stoce. Někde tam v zapomenutém zákoutí  hnijí polorozpadlé rakve s pozůstatky starého „satanského“ metalu. Občas si při poslechu říkám, jestli není ruské podzemí nějak propojeno s chilským, kde letos vydali desku ďáblové Wrathprayer, kteří mě baví ale přece jen o nějaký ten řád více. Možná obě kapely (i když každá z jiné strany světa) pořádají společné sabaty. Občas to už bývá trošku monotónní, stejně jako muzika obou kapel, ale když je ta správná nálada a chuť, určitě si rád pustím letošní cd Deathwomb Catechesis znovu.

Letošní pozdrav z daleké Rusi v podobě obráceného kříže určitě stojí za poslech. Spolu s mými (dnes již) oblíbenci Gormenghast a Devilish Distance, nebo k brutal death metalu směřujícími Act of God, další kapela s dalekého východu, která mě zaujala. Určitě jich bude časem víc a víc. Poslední dobou mi přijde, že se začíná ruské death metalové podhoubí probouzet a vyvrhovat nové a další kapely, které časem určitě zamíchají světové metalové karty. PSEUDOGOD jsou určitě jedni z nich. Těším se na další zásek.

Seznam skladeb:

  1. Vehement Decimation
  2. Malignant Spears
  3. Saturnalia (Night of the Return…)
  4. Azazel
  5. The Antichrist Victory
  6. Necromancy of the Iron Darkness
  7. Encarnación del mal
  8. The Triangular Phosphorescence


Čas: 40:44

Sestava:
  • Spirito Destitus – kytara
  • I.S.K.H. – zpěv
  • D. Nekros – kytara
  • Yogsothoth – bicí
  • Nzgl – basa


http://www.myspace.com/pseudogodVIVIVI
http://www.hellsheadbangers.com/pseudogod/


Zveřejněno: 06. 02. 2013
Přečteno:
3371 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář