Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
HEIDEN – Andzjel

DESOLATE SHRINE – The Sanctum of Human Darkness CD 2012, Dark Descent Records

Bořím se do bažiny temných riffů. Nemůžu popadnout dech a ztrácím svoji sílu. Beznaděj. Strach a lidské utrpení je slyšet z pomalu se převalující muziky finské kapely DESOLATE SHRINE. Již loni na sebe upozornili vynikající deskou Tenebrous Towers. A stejně tak i letos se rozhodli pocuchat naše nervy svým pomalým death metalem, který je notně proložený doomovými výplněmi. Písně jsou dlouhé, je nutné u nich přemýšlet a nechat je pomalu pronikat do pokřivených závitů vašich mozků.

Každý si neseme celým životem svůj kříž. DESOLATE SHRINE jakoby to věděli – dokážou svojí muzikou navodit pocit, který určitě zažíval někdy každý z vás. Pocit napětí a strachu (ano, strachu, přiznejme si to!) za mrazivých nocí v lese plném osamění. Drtivé melodie pronikají do vašeho žaludku a způsobují ještě větší chlad. Zvuk je protkaný pavučinou staroby. Ve své špinavosti je dokonalý. Nad obalem se určitě chvilku zastavíte a krásně vám doplní váš zážitek z temné hudby. Někdy se vám možná bude trošku zdát, že je deska příliš utahaná, dlouhá a nestravitelná. Ale zdání klame. Není to také hudba k jízdě autem nebo k jakékoliv jiné činnosti, při níž se plně nesoustředíte. Vyžaduje oddanost, klid a možná by pro navození atmosféry neškodilo zhasnout radši všechna světla. Zima je venku právě teď ve své plné kráse, tak proč si neotevřít okna do nočního města a nepustit do pokoje trošku temnoty, že?

Všechny prostředky zvolené k nahrání této desky jsou uzpůsobené tomu, aby se násobila ta hnilobná atmosféra zmaru, ten drsný odkaz severských plání, kde se prohání zběsilý vítr, šeptají stromy a vy jste jen malinkou součástí přírody. Těžko se hledají slova pro popsání death/doomových kompozic na desce The Sanctum of Human Darkness. Ona se ta muzika ani moc popsat slovy nedá. Lepší je možná si ji někde opatřit a podle vlastní nálady, hudebního zaměření a vkusu se buď dále pídit po informacích a originálním CD (nebo dvou verzích LP v limitovaných edicích) nebo jít radši dál.

Máte tedy jen dvě možnosti. Buď nové desce The Sanctum of Human Darkness propadnete a budete se rádi nechat trápit skoro hodinovou beznadějí nebo se znuděně odvrátíte. Nahrávka určitě osloví jen pár posluchačů. Ani já nebudu desku protáčet ve své hi-fi věži každý den. Je ale dobré se občas zastavit, zamyslet a ponořit se do své mysli. Pohřební hostina může začít. Naservírujte pokrm plný vkusného smutku a pocitu osamění. Drsný pozdrav z death/doomového severu se opět povedl!

Seznam skladeb:

  1. Corridor: Human Altar
  2. Plane of Awake: Dreams over Angel – Serpent Tower
  3. Pillars  of Salvation: The Drowned Prince
  4. Lair of Wolf and 100 Lions: Nine Forgotten Names
  5. Old Man´s Visit
  6. The Chalice of Flesh and Bone: The Eminence of Chaos
  7. Demon Heart: The Desolate One
  8. Funeral Chamber: Sacred Ceremonial Light


Čas: 54:47

Sestava:

  • LL – všechny nástroje
  • RS – zpěv
  • ML – zpěv


http://desolateshrine.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/desolateshrine


Zveřejněno: 27. 12. 2012
Přečteno:
3359 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář