Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
LLYR

CARDIAC ARREST – Vortex of Violence CD 2012, Ibex Moon Records

Američtí chlíváci CARDIAC ARREST přicházejí opět po dvou letech s novým albem ve stylu starého dobrého death metalu. Můžete si být jisti, že se žánrově neposunuli ani o píď dál. Můžete proti tomu protestovat, můžete si rvát vlasy, ale to je tak všechno, co s tím můžete dělat. My, kteří naopak oceňujeme u muziky spíše nadšení a zápal pro věc, než kolikrát nesmyslné stupnice, budeme opět spokojeni. Vy, kdo hledáte v hudbě technické ekvilibristiky a „pidlikání“, dejte rovnou ruce pryč. Tohle není nic pro vás.

Co jsem si tak sháněl informace o kapele, tak mají v USA poměrně dost silnou fanouškovskou základnu. Není divu. Začali hrát již v roce 1997 a od roku 2006 vydávají se železnou pravidelností každé dva roky vždy dlouhohrající album. Všechna se pohybují víceméně na stejné nadprůměrné úrovni. Všude získávají většinou ohodnocení 8/10, což není málo. Velkou předností CARDIAC ARREST je zpěvák Adam Scott. Není v death metalu moc chrličů ohně, kterým by bylo tak krásně rozumět. Ostatní členové samozřejmě velice zdatně sekundují a výsledkem je vždy album, za které by se žádná pořádná old schoolová death metalová kapela nemusela stydět.

Pokud si CD opatříte jako já, můžete očekávat přes 47 minut poctivé řeznické práce. Kapela se do toho nebojí opřít a někdy máte pocit, že vám vyrve vaše death metalová srdce z těžce dýchajících hrudníků. Je sice pravda, že letošním albem jsem se musel prokousávat trošku déle než obvykle, ale nakonec jsem byl odměněn vskutku krásným morbidním zážitkem. A ani nevím proč, ale čím poslouchám zásek Vortex of Violence delší dobu, dostává se mi víc a víc do mé staré zkažené krve. Kdybych měl nějakým způsobem definovat styl, jaký CARDIAC ARREST hrají, tak bych se nebál přirovnání ke starším albům Master a Obituary (a Vader, ale ty já slyším poslední dobou skoro všude (smích)). Samozřejmě se nejedná o žádnou obyčejnou kopii. Kapelu vždy a všude rozeznáte od ostatních smrtících spolků a nespletete si ji určitě s ostatními. Což je také jedna z věcí, díky nimž u mě získávají CARDIAC ARREST další plusové body.

Nemá moc cenu to nějak dál rozmazávat. Deska Vortex of Violence je jasným důkazem toho, že starý poctivý death metal pořád žije. CARDIAC ARREST jsou kapelou, která tento styl neposouvá dál, neobjevuje nové a neotřelé věci. Drží se svého čertovského kopyta a drží se ho víc než dobře. Nemám absolutně žádných námitek proti tomu, že hrají vlastně pořád dokola to samé. Album si mě získalo svojí totální upřímností a ryzostí. CARDIAC ARREST si na nic nehrají. Hrají jen „obyčejný“ death metal. A hrají ho velice dobře. A to není málo.

Seznam skladeb:

  1. Portal of the Damned
  2. To Their Graves
  3. Relentless Pursuit
  4. Conjured Beings
  5. Primitive Lunacy
  6. Vortex of Violence
  7. The Depths of Despair
  8. Ritual Plague
  9. Subject to Torture
  10. Sacrifire
  11. The Last Thing That You See


Čas: 47:39

Sestava:

  • Adam Scott – zpěv, kytara
  • Dave Holland – basa
  • Tom Knizner – kytara
  • Jim Deabenderfer – bicí


http://www.cardiacarrest666.com/


Zveřejněno: 11. 01. 2013
Přečteno:
3363 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář