Nejbližší koncerty
  • 11. 05. 2024Pěkně ostrá a tvrdá květnová nálož, co Ti zkroutí prsty n...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
LLYR

ENTRAPMENT – The Obscurity Within… CD 2012, Souseller Records

Jako samotný voják v poli stojí v dešti svištících kulek Michel Junker. Velký milovník švédského death metalu a samotář. Nizozemská persona, která přichází po letošní kompilaci (složené z dosud vydaných demáčů) s novým albem The Obscurity Within… Jen místo bitevního pole, kde by jediným nepřítelem byl voják znepřátelené strany, zvolil pole hudební, kde ho rozcupují mnozí hudební kritici na kousíčky. Hned první, co vás po vložení CD do přehrávače napadne, bude nedávno se rozpadnuvší kapela Dismember. A budete mít samozřejmě pravdu. Vskutku se jedná o klasický severský death´n´roll.

A zase budete stát před rozhodnutím, jestli na ENTRAPMENT zanevřít pro jasnou neoriginalitu nebo si v klidu těch deset staroškolských písní vychutnat. Vzhledem k tomu, že si sám takovéto chlívárny vyhledávám a čím větší staroba, tím lepší, tak je doufám jasné, jak se k The Obscurity Within budu stavět já (smích). Tato deska je jasnou vzpomínkou na devadesátá léta minulého století. Vše je zabaleno a servírováno s jasným poselstvím: „Tohle je old school death metal a jestli se vám to nelíbí, je to váš problém!“

Michel Junker si nahrál všechny nástroje sám a musím říci, že tuto skutečnost jsem byl schopen rozeznat až po několikátém poslechu a následném dohledání informací na internetu. Dnešní technické možnosti jsou opravdu na vysoké úrovni. Vše je sladěno a nahráno tak pečlivě, že vůbec nepoznáte, že za celým projektem stojí jeden nadšenec a ne celá plnohodnotná kapela. Samotářství v podání ENTRAPMENT má pravděpodobně obrovskou výhodu v tom, že Michelovi do nahrávky nikdo „nekecá.“ A on se mohl do sytosti „vyřádit“. Deska je jasným vzkazem pro fanoušky Dismember, Nihilist, Grave a ostatních spolků, že „Švédsko“ pořád žije a je úplně jedno, jestli v Nizozemí (nebo v Německu – např. kapela Revel in Flesh, nebo třeba u nás v podobě Brutally Deceased).

Přiznám se, že mě ENTRAPMENT přesvědčili (nebo spíš přesvědčil) o svých kvalitách. Je to rychlé, staré, špinavé a nenudí mě to. Takovou muziku vyhledávám čím dál tím častěji. Jo, a abych nezapomněl. Vynikající je obal a vůbec celý booklet cdčka. Celá deska perfektně šlape a jestli máte aspoň jednou za čas chuť si pořádně zachřestit s pytlem plným kostí a skvělého death metalu, máte letos s ENTRAPMENT skvělou příležitost.

Seznam skladeb:

  1. Catatonic Rites
  2. Shallow Breath
  3. Feast of Atonement
  4. The Obscurity Within…
  5. Dead and Cold
  6. Infernal Blasphemies
  7. Anxiety
  8. Eternal Bliss
  9. Mentally Deranged
  10. Soul Entrapment


Čas: 32:06

Sestava:

  • Michel Jonker – všechny nástroje, zpěv


http://www.myspace.com/entrapmentdeathmetal


Zveřejněno: 19. 01. 2013
Přečteno:
3345 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář