Nejbližší koncerty
INSANIA

GREEDHALE – No One In Their Right Mind CD 2012, vlastní náklad

„Dneska mám chuť  na nějakou tu pořádnou prasárnu“: říkal jsem si od rána. Začal jsem se přehrabávat v těch tunách cdček a objevil v hromadě „nevyřešených“ recenzí promo cd s obalem, na kterém se na mě šklebil jakýsi vyděšený obličej. Jelikož ten obrázek přesně vystihoval moji dnešní náladu, šel jsem do toho. Ihned se na mě vyvalila první píseň a já si spokojeně zamlaskal. To je vono, to právě teď přesně potřebuju! Grindové sypačky napraví můj mozek zkyslý včerejší akcí v restauračním zařízení!

Po několika prvních přehráních jsem dospěl k názoru, že si cd vezmu příště do hospody na nějakou vypečenou akci, řeknu hospodskýmu, ať není kyselej a ať to pustí. Bude ale muset až někdy kolem desáté hodiny, páč to je spíše pro dospělý a mohlo by to někoho pobuřovat. Kapela GREEDHALE se letos na jaře po 14 letech účinkování v kapele Devastathor rozhodla, že se přejmenuje. Hlavním důvodem je prý změna hudebního směřování. Už je nebavilo drhnout brutal death metal a radši se začali oddávat grindu a crustu (a to víte, že občas zazní i hard core).

A za mě musím vydat jednoznačné a oficiální prohlášení, že se mi album líbí. Všech 17 písní narvaných do půl hodiny splňuje přesně to, co má pořádný grind a crust obnášet. Album je natlakováno, jako puberťákův poklopec při prvním rande, a nechybí mu ani ten správný nadhled. Trošku sice zamrzí zvuková kvalita, ale zase na druhou stranu underground přece musí bejt trošku prasárna, ne? Nevím, jestli je to jen můj kousek cd, ale některé songy mi občas přeskakovaly. Jinak je ale všechno, jak má bejt. Říkal jsem si, že je škoda, že je ten Českej Těšín přes celou republiku, protože jinak bych si nějaký koncert určitě nenechal ujít. Musí to bejt určitě masakr. Snad se objeví někdy i v našich končinách.

GREEDHALE přišli se zajímavou a nabušenou deskou. Chtěl jsem původně sršet síru a psát něco o tom, že jsem tohle všechno už slyšel tisíckrát, že je to kolovrátek apod. Ale nebudu. Nějakým zázrakem mě jejich první album pod novým názvem skupiny chytlo. Budu ho používat jako detoxikační prostředek po  různých oslavách, nekonečných pracovních poradách a pokaždé, když si budu chtít ochutnat také trošku toho crustu a grindu. Je sice pravda, že asi nebude deska v mé top ten letošních českých nahrávek, ale jsem moc rád, že mě dneska ten ksicht na obalu zaujal. Jinak bych byl ochuzen o pěkný očisťující zážitek. Devastathor je mrtev, ať žijou GREEDHALE!

Seznam skladeb:

  1. Permission To Removal
  2. There Is No Point
  3. Unprepared
  4. Famous For Extremes
  5. Inner Recesses
  6. Outlive
  7. Ecstasy (Version 2012)
  8. Escape Proof
  9. The Emotions Of Disgust
  10. Out Of Bounds
  11. Fall Into Disrepute
  12. Resort To Brute Force
  13. Allotted Lifespan
  14. No One In Their Right Mind
  15. Upon An Inzult
  16. Long-Lost
  17. Unorthodox Therapy

 

Čas: 31:16

Sestava:


  • Ruda – zpěv
  • Michal – kytara
  • Nimrod – bicí
  • Sprato – zpěv, basa


http://www.facebook.com/Greedhale
http://bandzone.cz/greedhale


Zveřejněno: 15. 12. 2012
Přečteno:
3385 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář