Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Kapelu Seirim znají především under maniaci znalí Německou scénu. Tam tahle kapelka nepatří k neznámým o čemž hovoří i prodej jejího prvního alba.

Blíží se vydání dalšího a to je dost dobrý důvod ke spáchání rozhovoru. Nuže tedy...

Ahoj Sörene, zastihl jsem tě jistě v plné přípravě na křest druhého alba... Je to jistě největší novinka v kapele. Mohl by jsi ho představit?

Sören: Jo, jasně. Tohle album jsem připravovali hodně dlouho a jsme s ním velmi spokojeni. Songy jsou lépe propracované, než na prvním albu. Tepmo je rychlé a střední a máme i jeden pomalej flák. Jmenuje se ?Killing time? a je fakt dobrej. Je to ale samozřejmě na fanoušcích. Ať oni rozhodnou. Ale je fakt, že se míněním lidí nenecháme unést. Samozřejmě ale akceptujeme i špatnou kritiku,ale díky ní se nenecháme svést z cesty, kterou jsme si vytyčili. Takže se těšte na naše nové CD.

Nová deska vychází po dvou a půlleté odmlce, došlo v mezidobí k vydání nějakého EP nebo split CD nebo jste se soustředili pouze na další CD?

Sören: Týden po vydaní první desky si náš bubeník zlomil nohu a jak sám dobře víš, bez bubeníka se dost dobře hrát nedá. To byla pro kapelu velká smůla. Půl roku jsme nekoncertovali a velmi nás to zpomalilo. Nové věci jsme začali skládat až po tom půl ročním zdržení. Tudíž jsme nic jiného nevydali. Teď máme 8 songů hotovejch. Na skládání nových věcí pracujeme společně tak dlouho, až se líbí každému z nás. A to je taky jeden z důvodů, proč nám trvalo tak dlouho nahrát nové LP.

Nová deska byla opět nahrávána ve studiu ?Rape of harmonies? nebo došlo ke změně?

Sören: Rape of Harmonis je dobré studio a velmi dobře se nám tam pracovalo. Jako zvukař tam děla Patrick z Impending Doom a to nám hodně vyhovovalo. Ví jak jsme chtěli znít. V budoucnosti bychom opět chtěli nahrávat tam. Jak říkám,s Patrickem a druhým zvukařem Rolfem jsme si hodně rozuměli, což je ve studiu hodně důležité. Také to byla samozřejmě otázka peněz.

Jak je to s názvem kapely? V žádném slovníku jsem nenašel vysvětlení, co vlastně znamená?

Sören: Seirim je z latiny a je to vlastně název pro rohatého démona. Také to znamená rebelii proti kostelům. Myslím, že pro naší kapelu je to výborné jméno.

Když jsme mluvili o prodejnosti vašeho prvního alba, zmínil jsi se o čísle blížícím se 5000. U nás by je to na undergroundovou kapelu dost dobré. Jak je tomu v Německu?

Sören: Myslím, že i tady u nás je to na undergroundovou kapelu hodně dobré číslo. S to prodejností je to asi tak, že jsme prodali něco kolem 4000 kopií u nás a zbytek ve světě. Náš label kontaktoval hodně zemí. Přesné čísla ale bohužel nevím.

Firma Cudgel ag. byla v době vydání vašeho prvního alba poměrně mladá ? měla na kontě pouze 2 tituly. Myslíš si, že je to spíše o lidech než o zajetých společnostech?

Sören: Ano, Cungel Agency byla v době vydání našeho LP hodně mladá. Jens, šéf, je náš velmi dobrý kámoš a známe se už hodně let. Naší kapelu zná od roku 93. Prostě nám nabídl smlouvu a my řekli ano. Myslím, že je to dobré, pracovat s přítelem a label tak může pracovat s větší účinností. Nedává nám žádné termíny a nechává nám volnou ruku pří skládání nových písní. A to je pro nás hodně důležité. U nějakého zaběhnutého labelu bychom jsme se asi necítili dobře. Cudgel je sice malá firma, ale dobrá. Jak jsem řekl, u velkých labelů tě tlačej temíny a to nám nevyhovuje.

Když jsme u těch labelů, uvažovali jste někdy po vydání prvního alba o změně labelu?

Sören: Ne o tom jsme neuvažovali a neuvažujem. Takhle nám to vyhovuje, takže naše nové LP "KILL WAR CHAOS" vyjde u Cungelu a doufám, že další také. Lidé tam své práci rozumějí..

Co koncerty? Vím, že letos to nebylo moc dobré a teprve teď v říjnu třemi koncerty u nás se bilance zlepšuje. Co to zapříčinilo?

Sören: Jo, tenhle rok moc koncertů nebylo, myslím že jenom 10-15. Příští rok chceme hrát o hodně koncertů více. Ty koncerty u vás byly super. Díky za všechno. Teď budeme hrát asi ještě 2 koncerty. My ještě nemáme tolik kontaktů, ale doufám, že ten příští rok bude lepší. Už jen z toho důvodu, že vydáme nové LP. Lidé si ho poslechnou a snad budou mít zájem vidět nás live. Uvidíme, doufám, že nás nové album nakopne o notný kus dopředu.

Křest nové desky bude v prosinci, připravujete nějakou netradiční show?

Sören: No, ta deska tenhle rok nevyjde. Práce ve studiu se protáhly o něco dále, než jsme čekali. Takže vydání se plánuje na konec února nebo začátek března.

Teď bych se vrátil k turné co proběhlo v říjnu u nás. Co říkáš českým fans?

Sören: Čeští fandové jsou super. Dokážou z koncertu udělat opravdu pařbu, poslouhají, házej hlavama. Ten kontakt mezi publikem a kapelou je u vás velmi dobrý. Doufám, že si u vás ještě párkrát zahrajem.

Nějaké to slovíčko závěrem...

Sören: OK, zdravim všechny známé a fanoušky. Heavy metal rules!! Díky za rozhovor a doufám, že se opět co nejdříve setkáme. Sören.


Zveřejněno: 01. 12. 2001
Přečteno:
3435 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář