Nejbližší koncerty
LLYR

GRAND SUPREME BLOOD COURT – Bow Down Before The Blood Court CD 2012, Century Media Records

THIS IS DEATH METAL, BASTARDS! A tím je v podstatě řečeno absolutně vše. Jelikož já osobně můžu od kapel Asphyx, Hail of Bullets, Thanatos skoro všechny nahrávky, očekával jsem první album nizozemského uskupení s názvem GRAND SUPREME BLOOD COURT s velkým napětím. Digipack z limitované edice byl několikrát vyřazen z distribuční sítě pro Českou republiku (Což nechápu. To už u nás nikdo nekupuje cd?) a tak jsem se musel nejdříve spokojit s obyčejnými MP3. Vše nakonec dobře dopadlo a já si odnášel do hospody krásně zabalený digipack. A co vám budu povídat, všichni záviděli (smích). Kapela si dala s tímto sběratelským kouskem opravdu práci. Součástí balení je i nášivka a když si budete prohlížet booklet, budete zářit štěstím jako lampička. Krásná práce. Do krve vyvedený obal (Axel Hermann) s texty, fotky muzikantů, kde jsou nafoceni v tričkách jejich oblíbených kapel. Zajímavé je, že posloucháme tu samou muziku (smích). Vinylářům se určitě rozzáří oči nadšením, měl jsem možnost vidět bílý vinyl (mají k dostání i černý) a je to moc pěkný sběratelský kousek.

GRAND SUPREME BLOOD COURT je superkapela složená z muzikantů, kteří prolezli snad všechny slavné nizozemské kapely (samozřejmě Asphyx, Hail of Bullets, Soulburn, Thanatos apod.). Samozřejmě největší devizou je návrat ztraceného syna Erica Danielse, který se svým nezaměnitelným rukopisem zapsal do starých alb kapely Asphyx. A i na desce Grand Supreme Blood Court ukazuje, že pořád umí složit parádní riff. Co se týče ostatních muzikantů, tak je jejich práce samozřejmě také bezchybná. Všemu vévodí zpěvák a tak trošku polobůh Martin van Drunen, který opět v některých písních tahá svůj hlas až někde z nejtemnějšího zákoutí svého žaludku.

Stejně jako na posledních dvou albech Asphyx a Hail of Bullets se dočkáte až do punku laděných vypalovaček i „zadoomaných“ pasáží, které vám rozdrásají nervy, zkroutí žaludek do uzlů, které jen tak nerozpletete. Je to špinavé, surové a bez příkras. Nevím, jak to v Nizozemí dělají, ale já jsem po půl roce neustálého přehrávání alba Deathhammer opět zničen prvotřídním death metalem. Asi nejvíc mě zasáhla poslední píseň …And Thus the Billions Shall Burn. Ten převalující se riff připomínající Burlaky na Volze nedovedu už několik týdnů dostat z hlavy. Nebo zvony v úvodním vypalováku All Rise! Ohlašují totální devastaci všeho živého. Líbí se mi, s jakým nadšením se muzikanti opírají do svých nástrojů. Máte chuť si rvát vlasy a pařit do bezvědomí. Zvuk od Dana Swano je samozřejmě dokonalý. Když otočíte volume úplně doprava, začne se vám vařit krev v žilách a zvuková stěna „zmrzlých kytar“ prostoupí doslova celé vaše tělo.

Opět po půl roce přichází ze země větrných mlýnů další dokonalý kousek death metalu. Zase jsem zasažen, zase rozpitván, rozložen a spokojeně nadšen. Samozřejmě, že někteří z vás nějaké ty chyby na desce najdou. Já jsem se snažil seč jsem mohl, hledal, ale opět jsem nic nenašel. GRAND SUPREME BLOOD COURT natočili vynikající album ve svém pure old school death metalovém stylu. Dostal jsem přesně to, co jsem čekal, chtěl a přál si. Death metal eternal!

Seznam skladeb:

  1. All Rise!
  2. Bow Down Before the Blood Court
  3. There Shall Be No Acquittance
  4. Veredictum  Sanguis
  5. Behead the Defence
  6. Grand Justice. Grand Pain.
  7. Fed to the Boars
  8. Circus of Mass Torment
  9. Public Castration
  10. Piled Up for the Scavengers
  11. …And Thus the Billions Shall Burn


Čas: 49:00

Sestava:

  • Grand Executioner van Eekelen (Theo Van Eekelen) – basa
  • Grand Prosecutor van Drunen (Martin van Drunen) – zpěv
  • Grand Registrar Zuur (Alwin Zuur) – kytara
  • Grand Judge Daniels (Eric Daniels) – kytara
  • Grand Magistrate Bagchus (Bob Bagchus) - bicí


http://www.facebook.com/grandsupremebloodcourt
http://www.centurymedia.com/artist.aspx?IdArtist=564
http://www.cmdistro.de/Search?q=Grand+supreme

 


Zveřejněno: 26. 11. 2012
Přečteno:
3548 x
Hodnocení autora:
10 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

03. 01. 2013 13:10 napsal/a Milan
kluci sou na sebe hodný
jo vypadá to na Ericovo blahořečení :).poslechnou je na Party Sanu a posoudím.zatím mi to zní líp než poslední Asphyx a všechny Hail of bullets 3:)
03. 01. 2013 13:00 napsal/a Milan
kluci sou na sebe hodný
jo vypadá to na Ericovo blahořečení :).poslechnou je na Party Sanu a posoudím.zatím mi to zní líp než poslední Asphyx a všechny Hail of bullets 3:)
03. 01. 2013 12:28 napsal/a Asphyx
máš pravdu
Tak určitě. Na dalším \"stejném\" albu už by to chtělo trošku osvěžit. Tady se podle mě stejně jedná spíše o to, aby se zase vyřádil trošku Eric Daniels:)) A myslím, že to dědkovi jde parádně, ne? Jestli tě zajímá víc, koukni na: http://abloginthenorthernsky.blogspot.cz/2012/05/eric-daniels-grand-supreme-blood-court.html Moc pěknej rozhovor, na kterým jediný, co mě mrzí je, že ho neposkytl mě:))
03. 01. 2013 12:19 napsal/a Milan
ok
to beru a jasnej respekt..jenže pak mi to zavání klasickým, že míň je někdy víc.kdyby ten hlas trochu pozměnil,nasral tam nějaký echa nebo já nevím co..prostě aby to trochu odlišil tak mlčím
03. 01. 2013 11:43 napsal/a Asphyx
ano
je to v podstatě o trošku \"rychlejší\" Deathammer a poslední Hail of Bullets. Jenže já si nemůžu pomoct. Můj nick asi mluví za vše. Někomu to může přijít pořád to samé, ale já tenhle mrazivej old school death metal prostě miluju:))