Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
INSANIA

DESERTED FEAR – My Empire CD 2012, F.D.A. Rekortz

Jako zažívá vrah prvotní šok při pohledu na svoje krvavé ruce, byl jsem i já při prvním setkání s kapelou DESERTED FEAR v transu. V hlavě mi vyvstaly desítky otázek typu: Tohle má být jako první deska kapely? Kolik těm klukům může být, když jsou tak hráčsky na výši? Jak je možné, že jsem o nich dodnes neměl ani potuchy? A mnoho dalších. Už se mi nestalo dlouho, abych se pídil po nějaké kapele s takovou zuřivostí. Málem jsem zavařil strejdu Googla.

A zase tolik moc jsem toho nenašel. Kapela se pohybuje v německém undergroundu teprve od roku 2007 a dodnes vydala pouze jedno demo a letošní desku My Empire. Na cdčku je deset old school death metalových songů rozprostřených na délce necelých 42 minut. Kluci sice hrají ve stylu staré školy, ale produkce je moderní a skousnou ji i mladší posluchači namlsaní současnými nahrávkami. Co mě posadilo na zadek, jsou riffy. Nemůžu sice říci, že by se jednalo o nějaké převratné a novátorské nápady, ale celá deska neskutečně odsýpá. Po celou dobu poslechu jsem byl vždy napnutý jako struna. Vždycky jsem se těšil, jaký motiv bude následovat. Celkově je muzika krásně vyvážená a nestihne vás vůbec nudit.

Co se mi hodně líbí, je schopnost DESERTED FEAR složit zapamatovatelnou píseň, která nezapadne v tom množství dnešní muziky. Jsou svým způsobem originální. Dávkují nám s velkým citem a opatrně i trošku toho deathcore nebo melodického death metalu a občas vzpomenou na feeling NWBHM. Dokonce v některých písních zazní i odkazy na dnešní tolik obdivované technické spolky. Zároveň si ale pořád zachovávají takovou tu starou špinavost a drive. Velice zajímavě zabarvený hlas má zpěvák, který si říká Mahne. Stal se pro mě jasným poznávacím znamením kapely. Ale abych jen nechválil. Opět se někdy vkrade do songů určitá monotónnost (což mi přijde jako největší problém některých dnešních mladých kapel). Obzvlášť některé pasáže, pokud Mahne nezpívá, jsou zbytečně dlouhé. 

DESERTED FEAR přicházejí s deskou, která je plná nápadů, mladického nadšení a má obrovský náboj. Nebývám rád prorokem, ale dovoluji si tvrdit, že o nich ještě minimálně na evropské death metalové scéně hodně uslyšíme. Pokud bych hodnotil desku s přihlédnutím k tomu, že se jedná o první počin, hodnotil bych hodně vysoko. Bohužel doba je zlá a kapel je obrovské množství, je nutné hodnotit v kontextu veškerých nahrávek a bez slitování (smích). DESERTED FEAR mají na to se prosadit. Taky na tom makají s buldočí sveřepostí. Určitě se máme ještě na co těšit.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. The Battalion of Insanities
  3. Pestilential
  4. Nocturnal Frags
  5. Morbid Infection
  6. The Black Incantation
  7. Scene of Crime
  8. Field of Death
  9. My Empire
  10. Bury Your Dead


Čas: 41:53

Sestava:

  • Simon Mengs – bicí
  • Fabian Hildebrandt – kytara, basa
  • Mahne – zpěv, kytara


http://www.desertedfear.de/
http://www.facebook.com/desertedfear
http://www.myspace.com/deserted-fear


Zveřejněno: 17. 02. 2013
Přečteno:
3431 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 02. 2013 09:34 napsal/a KubaAjz
DESERTED FEAR
Jeden z největších loňských oběvů! Old school až na kost, jsem moc rád že je letos uvidím na domací půdě na Chronikal mosher festu. Všem fandům staré školy deathmetalové mohu jen doporučit!