Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
INSANIA

DEPOPULATE – Till Man Exists No More EP 2012, vlastní náklad

Polská death metalová armáda opět vyslala jednu svoji morbidní četu do světa, aby nám předvedla svoji sílu. Tentokrát je to speciální komando, které není tolik zasaženo „polským“ syndromem kapel Vader, Behemoth, Azarath apod. DEPOPULATE se zhlédli spíše v americké škole death metalu a tak tentokrát uslyšíte spíše odkazy na Cannibal Corpse, Dying Fetus, Devourment a jiné smrtící spolky. A co si budeme povídat, DEPOPULATE se do toho umí pořádně opřít.

Bohužel se opět na EP vkradla jedna nemilá věc. Deska je hodně monotónní. Zpěvák Kostek má celou nahrávku pouze jeden výraz. Občas by nezaškodilo s hlasem více pracovat. Bicí kavalerie toho zrovna také moc nepředvádí, a jelikož všichni víme, že u death metalu jsou bicí hodně důležité, protože dodávají tolik potřebnou dynamiku, vše se slévá do jedné zvukové koule. Ne že by bubeník neuměl hrát, ale stejně jako u zpěváka by to chtělo trošku více originálních nápadů. Na druhou stranu, občas vyleze v některých písních na povrch vcelku zdařilý riff. Jenže to je v dnešní době opravdu málo. Kytaristé to všechno sami neutáhnou.  

Musím pochválit zvuk, tady je to bez připomínek. Bohužel mi chvílemi přijde, že se do death metalového hájemství vkrádá můj velice neoblíbený metalcore. Takže já osobně bych si desku rozdělil na dvě části. V první se hraje poctivý americký death metal a já si vcelku jako starej kocour spokojeně vrním. Jakmile ale do toho začnou kluci řezat ty svoje hardcorový sekačky, mám chuť posouvat CD v přehrávači o kousek dál. Samozřejmě, jedná se první EP kapely, která má ještě všechno před sebou. Mám ale obavy, aby se v dnešní obrovské nadprodukci muziky totálně neztratila. Přeci jen na desce není nic, co by mě přesvědčilo o tom, abych si potencionální dlouhohrající desku koupil. Natož pak pustit někdy v budoucnu znovu.

DEPOPULATE mě s nahrávkou Till Man Exists No More moc nepřesvědčili. Pohybují se někde v šedém death metalovém průměru. Ale dnešní doba je zajímavá tím, že někdy stačí jen dobrá produkce, pár fotek v časopisech a nějaký ten rozhovor o tom, co rádi snídají (už teď vypadají kluci na promo fotkách jako takoví ti slušní metrosexuálové - rebelové) a může být na světě další death metalová hvězda. Možná že mladší posluchači právě fúzi death metalu a metalcoru ocení, ale ve mně osobně nezanechal poslech Till Man Exist zhola nic.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Deranged I Slice
  3. Pandemic Lust
  4. Wastesoaked
  5. Show Me the Way to Your Heart
  6. Harvesting Human Flesh


Čas: 15:56

Sestava:


  • Skowron – basa
  • Jack – bicí
  • Bishop – kytara
  • Rumun – kytara
  • Kostek - zpěv


http://pl-pl.facebook.com/depopulate
http://www.myspace.com/depopulateofficial


Zveřejněno: 22. 01. 2013
Přečteno:
3418 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář