Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
HUSMAN FEST

AEON – Aeons Black CD 2012, Metal Blade Records

Dokonalost. Ano, jedním slovem dokonalost. To bylo první, co mě napadlo při poslechu letošního alba Švédů AEON. Vynikající zvuk, perfektní obal, skvělá produkce. Muzikanti zdatní a předložené melodie pečlivě vypiplané. Jediný a zásadní problém je, že mě to nebaví. Pokud bych to měl připodobnit, tak si představte dokonalou silikonovou blondýnu, která je snem všech moderních mužů. Taky má absolutně vše, co má každý sen mít. Jenže pak si každý radši najde obyčejnou holku vedle z vesnice a s tou mu je o hodně příjemněji. Hudba AEON mi přijde jako „skvěle“ provedený výrobek dnešní doby.

Při prvním setkání s cdčkem Aeons Black jsem byl velice natěšen na poslech. Všechno nahrávalo tomu, že se mi bude album líbit. Krásný, modře vyvedený obal jsem si prohlížel snad půl hodiny. Po otevření bookletu jsem se trošku zalekl fotky muzikantů. Mladým děvčatům se to bude asi líbit, ale ty jakože „ďábelské pózy“ nevyvolávají strach, ale spíše úsměv. Hodily by se spíš do série fotek v časopisu pro muže (asi si domyslíte, že ten časopis má co do činění se zajícem a „moderním“ životním stylem „každého“ mladého muže).

Když začala optická mechanika mé hi-fi věže snímat první stopu z cdčka, uhranul mě zvuk. Tedy, uhranul u první písně. U druhé a každé další byly mé uši ukolébávány už jen absolutní sterilitou. A to se pánové pochlapili a nahrávku si obstarali v Empire studiu (nahrávání) a Garageland studiu  (mix a mastering). Špatně byla zvolena i délka alba. Padesát minut death metalu, který nemá drive, je moc i na mě. Jako perlička jsou vloženy na cd 3! instrumentální (a velice nudné) mezihry.

Jo, a abych nezapomněl, i když je kapela ze Švédska, tak nehledejte stylové zařazení v jejich rodné zemi. Neuslyšíte ani melodický death metal a ani starý chřestící švédský smrtící kov. Cdčko určitě ocení příznivci spíše americké školy. Co se mi na desce líbilo? Tak určitě schopnost vnést do songů s citem technické prvky, aniž by nudily zbytečnou exhibicí. Myslím, že se bude Aeons Black určitě dobře prodávat. Já radši vrátím půjčené cdčko svému kamarádovi se slovy: „Tak si to užij, ale na mě to je málo špinavý.“ Jako produkt je Aeons Black skvělý. Jen bohužel ničím nevyniká oproti ostatním, úplně stejně znějícím kapelám, kterými jsme krmeni v komerčních metalových časopisech.

Seznam skladeb:

  1. Still They Pray
  2. The Glowing Hate
  3. The Voice of the Accuser
  4. I Wish You Death
  5. Garden of Sin
  6. Neptune the Mystic
  7. Nothing Left to Destroy
  8. Passage to Hell
  9. Aeons Black
  10. Dead Means Dead
  11. Sacrificed
  12. Aftermath
  13. Blessed By the Priest
  14. Maze of the Damned
  15. Die By My Hands


Čas: 50:43

Sestava:

  • Arttu Malkki – bicí
  • Marcus Edvardsson – basa
  • Daniel Dlimi – kytara
  • Tommy Dahlstrom – zpěv
  • Zeb Nilsson – kytara


http://www.aeon666.com/


Zveřejněno: 31. 12. 2012
Přečteno:
3355 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář