Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

HELL UNITED – Aura Damage CD 2012, Hellthrasher Productions

Masakr! Totální vyhlazení! Absolutní zničení, rozdrcení a znásilnění vašich mozků vám provede polské komando HELL UNITED se svým letošním albem. Budete se kroutit v křečích beznaděje. Budete vzývat svoje božstvo, aby vás ochránilo. A nebude vám to nic platné. Budete zničeni úplně stejným způsobem, jako já. Z repráků se na vás totiž vyhrne totální inferno. Hell United si na nic nehrají. Žádný klávesy, ženský zpěvy, zadumaný melodie. Jen poctivý nátěr. Přesně takhle to mám rád.

Kapela sice vznikla až v roce 2007, ale pánové fungovali již dříve pod názvem Eclypse. Nejsou to tedy žádní nováčci, ale „staří“, protřelí muzikanti, kteří jsou odkojeni riffy od kapel Vader, Behemoth, Azarath apod. Silný je polský underground a přijde mi, že poslední roky vyvrhává na světlo boží další a další vysoce kvalitní spolky. Blasfemické texty napsal kytarista Rzulty. Nahráváno, mixováno a masterováno bylo ve skvělém Roslyn Studiu u mistra Krysztofa Godyckieho. Krvavý obal, který obejme ihned vaše černé duše, stvořil Bartolomej Kurzok. Na coveru promo cd je uvedeno, že LP se určitě dočkáte, ale až v roce 2013. Až uslyšíte ten zvuk, pokleknete a budete se modlit. Jak to pořád ti Poláci dělají, že jim všechny desky tak krásně zní?

Album obsahuje devět záseků, které nenechají žádného fanouška death metalu v klidu. Jestli máte rádi kombinaci blacku a deathu, mohlo by cd lahodit vašim uším. Možná si začnete i chvílemi pomlaskávat, jako po porci kvalitní krvavé tlačenky. A jestli jste příznivci pořádné staré špinavé práce, budete určitě ztraceni od prvních tónů. Líbí se mi střídání nálad od pochmurných úvodních riffů až po sypačky, u kterých si umlátíte hlavu o zeď. Na to, že je Aura Damage teprve druhým albem kapely (když nepočítám dvě EP a jedno demo), je vyzrálé jako dobře uleželá mršina. Nic nebylo ponecháno náhodě, všechno sedí jak nábojnice v pušce. Deska dotažená po všech stránkách. Tady se nejedná  o žádné nadšené amatéry, ale o profíky každým coulem. Další ze spolků od našich severských sousedů, se kterými je nutno počítat. Všichni deathoví fanoušci si povinně zapíšou kapelu do svých diářů!

Co víc si přát než pořádnou blasfemickou jízdu? Přiznávám se bez mučení, kapelu jsem do této desky neznal a tak nemůžu srovnávat s jejich minulými počiny. Můžu ale slíbit, že si seženu celou jejich diskografii. Jejich muzika mi sedla jako mrtvému dobře ušitý zimník. Aura Damage mě rozebrala na prvočástice. Už nikdy nebudu koukat na neznámé kapely skrz prsty, slibuju! Po takovémto masakru to ani nejde. Nezbývá mi, než smeknout můj pomyslný slamák upletený ze samých hadů a opět prohlásit: „Cholerně dobra muzika.“

Seznam skladeb:

  1. Red Limitations
  2. Apostle of Plague
  3. Deathlike Cold
  4. Let Sleeping Dogs Lie
  5. Aura Damage
  6. Hinterland
  7. Maelstorm´s Gravity
  8. In Odore Sanctitatis
  9. Totality of I


Čas: 35:16

Sestava:

  • Dugy – bicí
  • Rzulty – kytara
  • Void – kytara, zpěv
  • Bartollo – basa


http://www.facebook.com/hellunited
http://www.reverbnation.com/hellunited
http://www.hellunited.com/
http://hellthrasher.com/



Zveřejněno: 17. 12. 2012
Přečteno:
3692 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář