Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
TELEPATIE VI

NECROVEN – Worship of Humiliation CD 2012, Memento Mori

O osamělém řezníkovi Jonathanovi Reinovi jsem neměl donedávna ani potuchy. Tento Španěl se v roce 2011 rozhodl, že bude hrát death metal. Je podepsán pod všemi nahranými nástroji a dokonce se zhostil i zpěvu. Po dvou demonahrávkách, které měly sloužit k oslovení potenciálního vydavatele, se mu povedlo natočit dlouhohrající album Worship of Humiliation. Zprvu jsem byl velmi překvapený, že je to one-man projekt. Není to totiž vůbec poznat. Veškeré nástroje jsou nahrány perfektně a na celkovém zvuku vůbec nepoznáte, že za deskou stojí pouze jeden člověk.

Dostal jsem (respektive bylo mi dáno jako reklamní) se pouze k promo CD, tak nemůžu příliš hodnotit obal. Co jsem ale měl možnost vidět titulní malbu, tak se nemá NECROVEN za co stydět. Vždycky se mi líbila kombinace červené a černé barvy a zde jsou citlivě zakomponovány. „Použité“ nabodnuté lebky na coveru jsou až roztomilé (smích). Protože je nám na desce předkládán old school death metal, musím se pozastavit ještě u zvuku. Vůbec není poznat, že je to letošní nahrávka. Kdybych nevěděl, že album vyšlo letos a slyšel bych ho poprvé, tipoval bych si spíše tak rok 1990.

Co se týče hudebních nápadů, neodehrává se na Worship of Humiliation nic nového. Určitě nebudete nějak šokováni. Je to „jenom“ obyčejný starý zpuchřelý death metal. Album je určeno spíše pro fanoušky tohoto prohnilého stylu. Ostatním se asi moc líbit nebude. Když se zaposloucháte pečlivěji, zjistíte, že deska velice dobře odsýpá, má velkou energii a je cítit velký zápal pro „věc“. Spíše valivý, temný a houpavý death metal mě sice nezvedl ze židle, ale jako kulisa k práci na počítači fungoval perfektně. Jonathan se ukázal jako velice schopný skladatel. Je slyšet, že si dal s nahrávkou záležet a nic neponechal náhodě.

„Povedený soundtrack ke kopání čerstvého hrobu“: říkám si po dlouhodobějším poslechu. Nás, co se v tomto ranku muziky rádi rochníme, bude toto album bavit. A ostatní? Ti desku asi přejdou jedním poslechem a procedí mezi zuby něco o tom, že je to dokola pořád to samé. Pořádná porce kvalitní hrobařiny pro znalce old school death metalu!

Seznam skladeb:

  1. Worship of Humiliation
  2. Tormented till Death
  3. Exhale the Pestilence
  4. Enclosed in a Dead Soul Dimension
  5. Rejoice in Purulence
  6. Ecstasy Beyond Possession
  7. Epoch of Chaos Glorification
  8. Ancient Rites Conjuration
  9. Malediction in Dormant Obscurity
  10. Defeat of the Stagnant Faith
  11. Exhumating Profaned Flesh (Unconsecrated cover)


Čas: 43:02

Sestava:

  • Jonathan Reina – basa, bicí, zpěv, kytara


http://necroven.bandcamp.com/

 


Zveřejněno: 09. 01. 2013
Přečteno:
3309 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář