Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
HUSMAN FEST

WRATHPRAYER – The Sun of Moloch: The Sublimation of Sulphur´s Essence Which Spawned Death and Life LP 2012, Nuclear War Now! Productions

Šílenství. Zlo. Odvrácená strana lidské duše. Temnota. Všechna tato slova mě napadají při poslechu aktuální desky chilských black/death metalistů WRATHPRAYER. Cítíte, že vás olizují jazyky hadů vzešlých ze samotné Satanovy říše. Už je vám dávno jasné, že na světě zase zvítězilo zlo. Bezmoc vás uchopila do svých silných paží a ždíme z vás poslední zbytky ustrašeného dobra. Máte až zvířecí strach. Nikdo už se dávno nesměje. Všichni už pochopili a mají kamenné tváře se strachem v očích. Chlad přichází s poslechem The Sun of Moloch… znenadání a bez varování.

WRATHPRAYER hrají od roku 2006 a do povědomí undergroundových posluchačů se zapsali v roce 2009 a 2010 dvěma demonahrávkami. Konkrétně In Utter Darkness je dnes již velice ceněným sběratelským artefaktem. Letošní desku jsem našel volně ke koupi pouze na vinylu (a samozřejmě tuny odkazů na mp3). Až na moje pravidelné neodbytné urgence mi poslala vydavatelská firma Nuclear War Now! Productions promo CD. Kapela nemá vlastní webové stránky, kašle na jakoukoliv propagaci. Totální underground. O to bylo větší moje překvapení, když mi do schránky dorazilo jejich CD. A divil jsem se, že poštovní schránka nezčernala, protože tolik okultismu, temnoty a špíny už jsem dlouho neslyšel. Už samotný obal (autor Manuel Tinnemans) na vás dýchne starobou a ohlídnete se, jestli za vámi někdo nestojí. Možná se ve vašem okolí začnou objevovat pentagramy nakreslené červenou „barvou“.

Začnete se bát již při instrumentální Prayer I (Rev. X:VII). Šumění, vzdálené odříkávání nesrozumitelného textu. Inferno přichází v podobě druhé písně In Visceribus Bestiae. Čeká vás totální blasfémie. Disharmonie kytar vyhřezne z hlubin podzemí. Basa si pobroukává a chrchlá sraženou krev. Při From the Depths of the Phlegethon si vzpomenete na kapely jako Incantation, Demoncy, Blasphemy apod. Zpěvák, který se skrývá za přezdívkou God of Torment, chrčí jako čerstvě vykopaná mrtvola z právě otevřeného hrobu. Kytary kvílí. Ritualization (Rev. XIII) se valí pomalu a vy jen bezmocně přihlížíte prováděnému rituálu po vyvolání našeho Pána. Oslava všeho kacířského. Na této desce není příliš zapamatovatelných melodií, spíše se jedná o perfektně vystavěnou zvukovou stěnu se strašidelnou atmosférou. The Darkest Fyre. Song drásá, a pokud jste si někdy představovali zhudebněné utrpení, tak tady je. Vyvolá ve vás vzpomínky na veškeré vaše skrývané fobie. Oslava smrti. The Annunciation I:I (Vermis Precatus). Smuteční průvod právě vyšel z kostela a míří na hřbitov. Rychlá a zběsilá jízda bicích. A kytary jen jakoby z dálky podmalovávají bezútěšnost záhrobního hlasu. Asi v polovině songu je zpomalená mezihra, při které jsem měl chuť cd vypnout. Tolik zla najednou nejde unést. Velice černá a temná část. Rychlé a šílené jsou i rytmy v další Devourers of Light. Nikdo už před zlem neuteče. Nikdo není tak rychlý a o dobru se již jen vypráví ve zkazkách a legendách. Sun of Moloch. Pomalu a s rozvážností sobě vlastní se plazí černé chuchvalce špíny k vašim nohám. Stoupají výše a činely doklepávají do vašich uší obavy ze všeho následujícího. S úděsem ve tváři očekáváte nejhorší. Prayer II. Pláč a nářek. Temnota ještě neřekla poslední slovo. Outro, po kterém zůstanete chvilku sedět, jak opaření.

Bojíte se rádi? Líbí se vám kombinace death a black metalu? Láká vás okultismus? Pak je nová deska šílených zaříkávačů WRATHPRAYER určena přímo pro vaši černou duši. Nepouštějte si ji ale příliš často. Mohli byste dojít totiž k závěru, že na světě už existuje jenom a jenom zlo. Mistrovské dílo death/blackové temnoty!

Seznam skladeb:

  1. Prayer I (Rev. X:VII)
  2. In Visceribus Bestiae
  3. From the Depths of the Phlegethon
  4. Ritualization (Rev. XIII)
  5. The Darkest Fyre
  6. The Annunciation I:I (Vermis Precatus)
  7. Devourers of Light
  8. Sun of Moloch
  9. Prayer II (lmlk)


Čas: 40:26

Sestava:

  • Pestifer Fides – bicí
  • God of Torment – kytara, zpěv
  • J.M. Retsiela – basa


http://nuclearwarnowproductions.bandcamp.com/
http://www.nwnprod.com/


Zveřejněno: 13. 01. 2013
Přečteno:
3832 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář