Nejbližší koncerty
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

MASSIVE ASSAULT – Death Strike CD 2012, F.D.A. Rekortz

Dneska nemám chuť na nic náročného. Jsem unavený a potřebuji prohnat hlavou náklad něčeho rychlého a zběsilého. Už dlouho se mi doma povaluje cd holandských šílenců MASSIVE ASSAULT. Nasazuji tedy místo prášků proti bolení hlavy jejich nové cd Death Strike. Ihned se na mě vyvalí těžkotonážní směsice švédského death metalu, crustu, d-beatu a chvílemi zaznamenám i trošku toho punku. Jako zázrakem po chvíli pookřeji a z počáteční kulisy k podzimní únavě je najednou plný pokoj riffů jak vystřižených z raných Dismember, Carnage, Nihilist a Entombed. Dokonce mi chvílemi přijde, že slyším i české Brutally Deceased.

Otřepu se nadšením, protože tohle je přesně muzika mojí krevní skupiny. Cdčko je plné špíny, agresivity, velkého nadšení a cítím přímo hmatatelně, jako bych byl s kapelou na koncertě v nějakém menším nizozemském městečku s dobrým pivem a hlavou vymlácenou od neustálého paření. Všech deset písní je krátkých, úderných a postavených na jednoduchých melodiích. Tady budou mít asi někteří posluchači trošku problém. Je pravda, že na prvních pár poslechů vám budou některé fláky splývat v jeden celek. Nenechte se ale oklamat, ohulte volume pořádně doprava a skočte do toho po hlavě. Poslouchejte jen ušima a ne mozkem (smích). Death Strike není albem na dlouhé disputace do diskuzí metalových e-zinů. Kdo čeká něco víc než death metal, ať dá rovnou ruce pryč.

Uhranul mě jasně čitelný a zároveň správně zastřený zvuk. Tady si dali Massive Assault opravdu mravenčí práci a celou nahrávku se budete cítit jako v devadesátých letech. Měl jsem možnost slyšet i jejich předešlé (a do letošního roku jediné) album Dystopian Prophecies z roku 2009 a je znát obrovský posun celé kapely. A to jak hráčsky, tak i v celkové produkci. Trošku úsměvně může působit tank a vojáčci na obalu alba, ale dovedete si k takovéto muzice představit lekníny na horském jezírku a v něm roztomilou srnku s tupým pohledem?

Album Death Strike mi vehnalo do žíl blahodárnou energii a rozhýbalo mé staré strnulé kosti. Přestala mě bolet hlava, zahnal jsem podzimní únavu a po poslechu mám sílu, že bych si dal v kuse tři směny v Ostravských dolech. Mám chuť vzít do ruky sbíječku a překonat letošní rekord v rubání uhlí. Drtil bych to stejnou silou jako Massive Assault. A vůbec, konec řečí! Tohle je hájemství švédského death metalu a to je přece svaté!


Seznam skladeb:

  1. Driven Towards Death
  2. Cycle of Violence
  3. Operation Anthropoid
  4. Finished Sympathy
  5. Turning Tides
  6. Pride
  7. Dismal Life
  8. Agrresive Depression
  9. Chained
  10. Plead Not Guilty


Čas: 36:01

Sestava:

  • Gideon – bicí
  • Fredde Kaddeth – kytara
  • Carl-Cristian – zpěv
  • Jos Kracht – basa


http://www.facebook.com/massiveassault
http://www.myspace.com/massiveassault


Zveřejněno: 29. 11. 2012
Přečteno:
3295 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář