Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

BAPHOMET – Death in the Beginning CD 2012, Sevared Records

Baphomet je bytost s hlavou kozla a tělem člověka. Má ruce ženy i muže a rozštěpená kopyta. Na hlavě mu hoří mezi rohy zapálená pochodeň. V dávných dobách ho uctívali templáři a v devadesátých letech minulého století zase fanoušci stejnojmennou kapelu hrající death metal. Kapela vydala pouze dvě alba a upadla na dlouhou dobu do zdánlivého spánku. Letos si pro nás připravila kompilaci toho nejlepšího, co za svoje působení nahrála.

BAPHOMET nikdy nebyli skupinou, která by se vyhřívala na výsluní slávy. Stáli vždy spíše v ústraní a drhli si ten svůj old school death metal, který ve své době samozřejmě nebyl old school (smích). Nedá se říci, že by jejich tvorba nějak zásadně zasáhla do koloběhu dějin a ani nemůžu říci, že bych kapelu v období devadesátých let nějak zvlášť sledoval. Každopádně se ke mně nyní dostala jejich letošní kompilace, která mi osvěžila někdejší spíše kusé zážitky s touto kapelou. Dalo by se říci, že v roce 1992 jsem se dostal ke kazetě The Death Shall Inherit spíše kvůli zajímavému jménu kapely. Tenkrát stačila na obalu jakákoliv příšerka, zombie nebo trochu té krve a fanoušci s nadšením kupovali vše.

Je až s podivem, že jsem si při poslechu kompilace ihned vzpomněl na song Torn Soul. Začalo mi to v hlavě šrotovat a začal jsem přemýšlet o dalších písničkách, které mi uvízly v hlavě. Bohužel je to již dvacet let a na žádnou jsem si nebyl schopen vzpomenout (smích). Přistupoval jsem tedy k letošní sběrné desce jako k novému počinu. A musím říci, že se nahrávka velice dobře poslouchá. Pánové dodali písním lepší zvuk, pohráli si s mixáží a cd zabalili do parádního nového obalu.

Kompilační album Death in the Beginning je spíše záležitostí pro pamětníky nebo pro ty, kdo již nemohli sehnat stará cd kapely Baphomet. Hraje se velice příjemný a lehce stravitelný death metal. Fanoušci určitě rádi zařadí do svých sbírek a pak by mohlo oslovit i pár mladších posluchačů, kteří nezažili dobu, kdy BAPHOMET byli na vrcholu své tvůrčí činnosti. Velice hezká vzpomínka, která by měla patřit do sbírky každého fanouška old school death metalu.

Seznam skladeb:

  1. Animation of the Dead
  2. Infection of Death
  3. Torn Soul
  4. Leave the Flesh
  5. Unholy
  6. Vile Reminisence
  7. Broken Krypt
  8. Spectral Maniac
  9. Boiled in Blood
  10. Unexpected Internment
  11. Boiled in Blood (live)
  12. Infection of Death (live)


Čas: 48:37

Sestava:

  • Gary Schipani – basa
  • Rick Breier – bicí
  • Dave Craiglow – kytara
  • Tom Frost – zpěv


http://www.last.fm/music/Baphomet
www.sevared.com


Zveřejněno: 12. 11. 2012
Přečteno:
3601 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

20. 09. 2015 12:22 napsal/a Lord VILE
Promo MC 1990
Toto je promo z 90, které dalo základ legendárnímu debutu \"Dead Shall Inherit\" + jako bonus je ještě přidáno live 7\" EP \"Boiled In Blood\" z 91.