Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

ABBEY OV THELEMA – Prelude to Apocalypse CD 2012, vlastní náklad

Někde na konci vesmíru se nachází podivuhodná místnost, kde je v hudbě vše dovoleno. Když tam přijdete a začnete do toho řezat hlava nehlava, nejenže vás nevypískají, ale ještě vám obecenstvo zatleská. K tanci a poslechu vám hrají ABBEY OV THELEMA! Slovensko-polská kapela, která se nebojí bourat veškeré zatím platné hudební hranice. Jejich novinku Prelude to Apocalypse není vůbec lehké strávit. Sami označují svůj progresívně chaoticko symfonický styl za Transcendental Khaoblack Metal. Tak a teď si vyberte. Jestli si pod tím neumíte nic představit? Nic si z toho nedělejte, mně to taky nic neříkalo. Proto neváhejte, navštivte stránky kapely a ochutnejte sami.

Promo CD byl vytvořeno a nahráno za účelem oslovení vydavatele, který by v budoucnu s kapelou nahrál již připravované koncepční album. ABBEY OV THELEMA mají zatím na kontě album A Fragment Ov the Great Work u Sonic Temple Records, které sklidilo jen samé kladné ohlasy. ABBEY OV THELEMA založili kapelu v roce 2009 jako Delgrasův ambientní projekt. Spojil svoje síly s kytaristou Vilozofem a začali drhnout black metal. Roku 2012 Vilozof kapelu opustil a nahradil ho polský kytarista Quadrun. Oba mimozemšťané nám letos předkládají dvacetiminutový song MMXII: Here and Now – At the Threshold ov End Times. Je plný ruchů, disharmonie, šumění, skřehotu, klávesových ploch a zběsilých melodií. Hudba kolem vás plyne a máte pocit, jakobyste se vznášeli ve stavu beztíže. Kolem létají rakety, matička Země je krásně modrá a obalená jaderným odpadem.

Máte dvě možnosti. Buď jste svobodomyslní a přístupní jakékoliv muzice nebo hluku a nebo písničku přerušíte po deseti vteřinách a doporučíte ji pro terapii schizofreniků. Píseň se nedá posuzovat v klasických, obecně zaběhlých stereotypech. Spíše se jedná o navození nálady, zmatených pocitů, beznaděje a chaosu. Mě osobně zaujala vcelku zajímavá práce s hlasem. Myslím, že pokud by dostalo „album“ lepší produkci, zapracovalo se při mixováni, posunula by se kapela o notný kus dopředu. Jedná se sice o promo (můžeme tedy ledacos odpustit), ale díky někdy zastřenému zvuku některé melodie tolik nevyniknou. Fanoušci avantgardy v metalu si určitě dají svůj oblíbený druh houbiček a muziku si náležitě užijí (smích).

Až si zase někdy budu připadat jako mimozemšťan a budu mít chuť na koncert na konci vesmíru, rád zajdu. Určitě ale nebudu z těch, kdo by Prelude to Apocalypse vyhledával příliš často. Přeci jen bych měl obavy, abych při některých pasážích nepodlehl nějaké duševní chorobě (smích). Velice náročná muzika, která ale určitě stojí za povšimnutí.

Seznam skladeb:
  1. MMXII: Here and Now – At the Threshold ov End Times


Čas: 20:21

Sestava:

  • Delgrast – zpěv, varhany, programování
  • Quadrun – kytara


http://www.abbeyovthelema.com/
http://bandzone.cz/abbeyovthelema


Zveřejněno: 22. 10. 2012
Přečteno:
3527 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář