Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

FACEBREAKER – Zombie God EP 2012, Cyclone Empire

Bylo vysláno další vojsko zombie. Lidí se stejně nějak přemnožili, tak je potřeba to trošku pročistit. Smrtící švédské komando FACEBREAKER přichází po dvou letech s další ochutnávkou smrdutého masa. Zatím se jedná pouze o předkrm. Maso totiž teprve začalo odpadávat a je nutné si ještě chvilku počkat na celou porci. Místo šunkové rolky s křenem je nám servírován opět prvotřídní záhrobní zážitek. Je to již dva roky, co nám kapela předhodila kus prolezlé mršiny v podobě desky Infected. Jednalo se o bohulibý počin, který nemohl nechat v klidu žádného ctitele švédského death metalu.

Jestliže byla předchozí deska ve znamení rychle odsýpajícího death´n´rollu, jsou letošní dvě nové písně více temnější. Pravděpodobně došlo k ještě většímu rozkladu zombie a Facebreaker se nechali lehce inspirovat norskou black metalovou školou. První píseň od začátku jede splašeně vpřed, až vás thrashová kytara pálí a způsobuje vnitřní neklid. Okolo pobíhají zmatené zombie a shánějí čerstvé maso. Robert Karlsson chrčí jako by právě bojoval o přežití. Zombie God je zpočátku pomalá. Shnilé pařáty vyslanců záhrobí vám sahají na strachem strnulé ruce. Cítíte ten nasládlý pach? Ten riff vás zasáhne přímo mezi oči a tajemné odříkávání textu vás navede na tu správnou cestu. Ta je lemována uhrančivými tvářemi nemrtvých. Facebreaker to do vás natlučou zběsile a bez jakékoliv špetky slitování. Jestli takovéto bude i celé nové cd, máme se na co těšit.

Tanec vašich nových kamarádů zombie krásně znázornil na obalu Mark Riddick. Černobílý motiv je jednoduchý, trošku strašidelný a myslím, že každý si tam najde svoji oblíbenou postavu. Zvuk nahrávky je samozřejmě v pořádku. Oproti minulé desce je více „vzdušný“. Album vyšlo jako klasické cd EP a jako vinyl v limitovaných různobarevných edicích. Jestli máte rádi švédský death metal a zombie, můžete být navýsost spokojeni.

Jestli má být EP Zombie God jen takovým kousnutím zombie, jsem moc zvědav, co bude následovat na novém CD. Oba songy mě byly schopné ihned přivést do varu. Jestli jste také milovníci této švédské skupiny a máte rádi zombie, budete určitě radostí pomlaskávat. Zombie je nutné dobře a pravidelně krmit (a tady je jim předložena prvotřídní krmě!). A jídla je všude kolem pořád dost a dost. Jsem připraven a očekávám novou desku!

Seznam skladeb:
  1. Legions of Doom
  2. Zombie God


Čas: 07:08

Sestava:

  • Jonas Magnusson – basa
  • Mikael „Kniven“ Wassholm – bicí
  • Mika Lagrén – kytara, zpěv
  • Janne Ivarsson – kytara
  • Roberth „Robban“ Karlsson – zpěv

 

http://www.facebreaker.com/
http://www.myspace.com/facebreaker_mail


Zveřejněno: 08. 11. 2012
Přečteno:
3565 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář