Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

BLACK SEPTEMBER – Into the Darkness Into the Void CD 2012, Prosthetic Records

Pandořina skříňka byla otevřena. Veškerá špína, zloba a nenávist, všechny nemoci, co lidstvo nashromáždilo za staletí své existence, bylo najednou vypuštěno ven. Kapela BLACK SEPTEMBER z amerického Chicaga musela být přítomna přímo při otevření Pandořiny skříňky. Jejich texty i muzika je přímo protkána beznadějí. Na desce Into the Darkness Into the Void velice příjemně kloubí death metal s black metalem. Letos přicházejí již se svým druhým dlouhohrajícím albem. A můžete se těšit na převážně svižný a temný zážitek.

Desku je nutné si pustit vícekrát. Prohnal jsem ji hlavou snad desetkrát a byl již rozhodnut, že se k ní znovu nevrátím. Nakonec jsem tak učinil a udělal jsem dobře. Možná je nutné mít na poslech tu správnou náladu. Některé písně mě dokážou totálně pohltit, některé přecházím bez sebemenších emocí. Nejsem moc velkým příznivcem ženských hlasů v metalu, ale musím smeknout klobouk před Jen Pickett. Je to žena na svém místě. Její hlas dodává celé desce ten správný náboj a zvláště v nižších polohách jí věřím každé slovo.

Black September natočili divokou a nespoutanou desku. Vadí mi ale přílišná monotónnost nahrávky. Určitě musím pochválit zvuk. Ten je správně „zahuhlaný“ a zároveň jsou veškeré nástroje jasně čitelné. Obal je jednoznačně exkluzivní. Na desce mi chybí nějaká výraznější píseň, kterou bych si byl schopen zapamatovat a kapelu podle ní ihned identifikovat. Možná by neškodilo, kdyby muziku posunuli kousek dál z temného death metalu. Blackově laděný háv samozřejmě s radostí vítám, jen mi přijde, že je do něj každá píseň zahalena stejným způsobem. Kapela již hraje dost dlouhou dobu, aby si vytvořila svůj jasnější obličej, který by pomohl na jejich muziku v tom velkém množství nahrávek upozornit.

Jsem určitě rád, že jsem se k albu Into the Darkness Into the Void dostal. Pokud bude chuť, nálada a to správné prostředí, jsem si naprosto jist, že si cd opět přehraju. Velice rád je doporučím i svým kamarádům. Budu ale doporučovat s upozorněním, aby si každý dával velký pozor. Otevření Pandořiny skříňky totiž není žádná sranda. BLACK SEPTEMBER vydali nadprůměrnou desku, která ale nebude pro každého ihned stravitelná.

Seznam skladeb:

  1. Into the Darkness
  2. Solitude
  3. Rabid Hunger
  4. Cursed
  5. Invocation
  6. Beyond the Realms
  7. Defiance
  8. Unhallowed Ground
  9. No Return

 

Čas: 43:55

Sestava:

  • Adam Blann – basa
  • Toby Nickels – bicí
  • James Meyer – kytara
  • Chris McMorrow – kytara
  • Jen Pickett – zpěv


http://blackseptemberchicago.com/
http://blackseptember.bandcamp.com/


Zveřejněno: 06. 11. 2012
Přečteno:
3314 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář