Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

OBSCURE INFINITY – Putrefying Illusions CD 2012, Obscure Domain Productions

„Smrt, úmrtí, skon, latinsky exitus je (z biologického a lékařského hlediska) zastavení životních funkcí v organismu spojené s nevratnými změnami, které obnovení funkcí znemožňují. Smrt je tedy stav organismu po ukončení života.“ (tolik slovník naučný). Záležitostmi okolo smrti se zabývá i německá death metalová kapela Obscure Infinity. Okolo jejich zkušebny chodí velice často dáma zahalená v černé kápi. Má v ruce kosu a její smích zní jako hejno odlétajících krkavců. Nikdo se jí nedovolí podívat do tváře.

Od roku 2007 OBSCURE INFINITY skládají a koncertují hlavně v rodné zemi. Již jejich první album Dawn of Winter (2010) dávalo tušit, že myslí death metal smrtelně vážně. Na novém albu Putrefying Illusion si berou inspiraci hlavně od švédských kapel Grave a Entombed. Občas si rádi určitě pouští i staré Autopsy, některé písně jsou jimi také trošku cítit. Celá deska je nasáklá krví a atmosférou 90tých let minulého století. Zajímavý a vcelku netypický je obal cd od Caspara Davida Friedricha (převzatý obraz z roku 1812). Malba má atmosféru místa pro poslední odpočinek. Nahrávalo se v Necromorbus studiu ve Stockholmu. Mistr Sverker Widgrne dodal desce pravý nefalšovaný hnilobný zvuk. Ta špinavost přímo drásá, přátelé!

Po celou dobu poslechu cítíte přítomnost té paní s kosou přímo fyzicky. Mám slabost pro kapely tohoto stylu, tak si jejich nahrávku opravdu užívám. Je samozřejmě pravda, že tato odnož metalové muziky v někom může vzbuzovat lehkou nevoli. Někdo přejde již první poslech jen zabručením pod vousy: „Tohle už tady snad bylo stokrát, ne?“. Ano, kapel tohoto ražení je poslední dobou spousta. Obscure Infinity se mezi nimi ale určitě neztratí. Jestli jste si oblíbili nové letošní desky Necrovation, Degial apod., bude se vám Putrefying Illusions určitě líbit také. Album je proloženo třemi instrumentálními skladbami, které dají odpočinout od staroškolského nářezu. Zpěvák Jules se musel před nahráváním desky líbat přímo se samotnou smrtí. Jeho hlas zní, jako kdyby vycházel z nejtemnějšího zákoutí záhrobního světa.

Dovedu si představit návštěvu koncertu kapely OBSCURE INFINITY. Dal bych si německé pivo, klobásu se zelím a old school metal. Co si víc přát? Hrálo by se několik metrů pod zemí v zaplivaným klubu. Přišlo by nás tak do padesáti lidí a pozvali bychom i tu naši starou dobrou kamarádku smrtku. Myslím, že by přišla ráda a zapařila by s námi. Koneckonců, Obscure Infinity hrají na její počest. A hrají velice dobře. Fanoušci death metalu by měli určitě zbystřit a zapsat si kapelu do svých diářů červeným písmem.

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Collecting a Disastrous Sun
  3. Ascension-Kenosis
  4. Solitude (instrumental)
  5. Crypts of Damnation
  6. Clandestine Yearning
  7. Beyond a Burning Sky (instrumental)
  8. Putrefying Illusions
  9. The Wilting Splendour
  10. …Of Creating and Wasting
  11. From the Bleak Spots  to Infinity
  12. Farewell (Instrumental)


Čas: 38:42

Sestava:

  • Pascal – basa
  • Oli – bicí
  • Stefan – kytara
  • Jules – zpěv


http://www.facebook.com/obscureinfinitygermany
http://www.last.fm/music/Obscure+Infinity
http://www.obscuredomain.com/


Zveřejněno: 14. 11. 2012
Přečteno:
3382 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář