Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

MASTER – Let´s Start a War CD digipack 2012 (reedice 2002), Grindhouse Music

Být fanouškem své oblíbené kapely je bezesporu náročná záležitost. Určitě to znáte. Sledujete bedlivě veškeré informace o jakémkoliv šustnutí kolem svých oblíbenců. Jste schopni se do krve pohádat s kamarádem v hospodě o tom, která jejich deska je nejlepší. Někdy odcházíte z internetových diskuzí s pocitem, že se proti vám spiknul celý svět. Máte trička kapely, máte jejich limitované edice cd a pokud je vám kolem patnácti let, tak je váš pokoj oblepen plakáty kolem dokola. Na školní sešity kreslíte do zblbnutí logo kapely. Pokud vydají desku, která není z nejlepších, odpustíte jim to a stejně si na ní najdete aspoň pár dobrých songů.

Když v roce 2002 vydali MASTER cd Let´s Start a War, album jsem si tenkrát nekoupil. Měl jsem tenkrát úplně jiné starosti. Asi před pěti lety jsem se rozhodl, že by bylo na čase mít od svých oblíbenců kompletní diskografii. Jenže některá alba už nešla sehnat. Zkoušel jsem různé aukce, surfoval dlouhé hodiny na internetu, psal na všechny strany emaily a dokonce jsem na pražském koncertě oslovil přímo Paula Speckmanna. A také neměl! Už jsem to pomalu vzdával. Sice už nemám ve svém věku doma oblepený pokoj plakáty, ale fanoušek jsem pořád velký a věrný.

Asi před měsícem jsem se rozzářil jako žárovka, která nebyla schválena Evropskou unií. Přišel mi email, že firma Grindhouse Music bude vydávat limitovanou reedici. Měl jsem obrovskou radost a moje staré vzpomínky rozjitřily moji hlavu. Album bylo jako bonus doplněno o tři písně z Fallow Your Saviour (2001). A mě se zbláznil počítač. Nešlo mi nic objednat. Klel jsem jako poslanec a trhal si svoje lehce prošedivělé vlasy. Cd totiž vyšlo pouze v limitované pětisetkusové edici (A to ne náhodou 11. září. Když si přečtete texty, určitě pochopíte proč – i po letech mají svoji platnost, až z toho někdy mrazí). Tak jsem sedl a jako za starých dob vložil do obálky peníze, poslal je na adresu Paula a čekal. Moje radost při příchodu na poštu musela poštovní úřednici asi pěkně vyděsit. Tančil jsem s balíčkem svůj oblíbený nadšený medvědí tanec. Musel jsem být pro ostatní asi velice komickou postavičkou. 

Nejdřív jsem se doma potěšil obalem. Ten je kompletně nový (a vynikající) od Boye Riamba. Celý booklet pak vytvořil Manuel Rainer. Písně ani po těch letech neztratili tu správnou sílu. Myslím, že jim re-master dodal trošku větší dynamiku. Některé songy se blíží více k Motörhead a starým hard rockovým kapelám, některé jsou klasické nářezy od MASTER. Album je z období, když už měl Paul svůj jasně rozeznatelný rukopis a celý MASTER je již hlavně v jeho režii (také někdy od té doby se dělí fanoušci na ty, ktěří mají radši starší desky a na ty co mají radši novější věci). Myslím, že žádného pořádného fanouška nemůže nechat tento bohulibý počin v klidu.

Pokud rádi vzpomínáte a děláte si třeba doma svoje retro víkendy věnované vždy jedné kapele, určitě se vám cd bude líbit. Písně jsou dány oficiálně k dispozici v mp3 zadarmo. Ten pocit vlastnictví fyzického cd je ale samozřejmě absolutně neopakovatelný a nepřenositelný. Album je již dávno prověřeno časem. V době jeho vydání by jsem si ho necenil tolik jako dnes. Asi jsem pro tuhle desku musel dozrát. Dříve narození by si měli určitě poslechnout, třeba jen z důvodu doplnění informací. Bude jim předložen jadrný dřevní pure old school death metal s příměsí thrashe. MASTER v nejlepší formě a velice podařený sběratelský kousek!

Seznam skladeb:
  1. Cast One Vote
  2. American Freedom
  3. Miss Misery
  4. Dictators
  5. Let´s Start a War
  6. Protege
  7. Every Dog Has It´s Day
  8. Command Your Fate
  9. Purchase a New Handgun
  10. Watch Out What You Wish For
  11. Disturbed

Bonus track (EP Fallow Your Saviour 2001)

  1. Command Your Fate
  2. Let´s Start a War
  3. Follow Your Savior


Čas: 50:02

Sestava:

  • Paul Speckmann – basa, zpěv
  • Ronald Reagan – kytara
  • Harry Truman – bicí

Bonus track:

Paul Speckmann – basa, zpěv
Petr Christopher – kytara
Patrick – bicí

http://www.master-speckmetal.net/
http://grindhouse.haulix.com/Media/View/6396
http://grindhouse.bigcartel.com/product/master-let-s-start-a-war-pre-order


Zveřejněno: 19. 10. 2012
Přečteno:
3679 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář