Nejbližší koncerty
LLYR

SINISTER – The Carnage Ending CD 2012, Massacre Records

Bůh podsvětí Hádés opět po dvou letech udělil legendární nizozemskékapele SINISTER svolení, aby vystoupala na náš svět a zase si tady pořádně zařádila. Dostali jasné pokyny: „Budete hrát old school death metal, nikdy se mu nezpronevěříte, nikdy neuhnete z cesty, budete brutální a budete šířit slávu podsvětí do roztrhání těla. Za odměnu vám slíbím pomíjivou světskou slávu, dlouhé noci beze spánku na turné, klesající prodej originálních nosičů a tisíce zuřivých diskutérů na internetových fórech.“

Každý, kdo kdy poslouchal death metal, určitě nějaké album od SINISTER slyšel a vytvořil si na skupinu svůj jasný názor. Kapela si prošla mnoha personálními změnami, natočila vynikající i průměrná alba. Patří bezesporu k legendám žánru. Od založení kapely roku 1989 nahráli letos desátou řadovku.  Minulé album Legacy of Ashes z roku 2010 dávalo tušit, že se bude pravděpodobně jednat o návrat k vlastním kořenům. Jenže vše je trošku jinak. Značce SINISTER zůstal věrný pouze zakládající člen Adrie Kloosterwaard (bicí). Ten se obklopil novými kolegy z kapely Absurd Universe. Ti posunuli celý sound trošku blíže americké škole death metalu. A to tak bravurně, že zůstaly zachovány i jasné rozpoznávací znaky SINISTER.

Nahrávalo se v Soundlodge studiu v Německu (mix Jorg Uken). Zvuk je monstrózní a hoden jména SINISTER. Krásně morbidní obal stvořil můj oblíbený Mike Hrubovcak. Úvodní malbu cd budete asi nějakou dobu studovat, než přijdete na všechny zákeřnosti a úchylnosti. Netypická je také kombinace oranžové a zelené barvy. Celý booklet je vyveden tak, že doplňuje v něm napsané texty i o výtvarný zážitek. Moc hezká práce, kterou si oblíbí každý milovník metalových obalů.

Deska začíná intrem Gates of Bloodshed. Poslové boha podsvětí si nemohli vybrat lepší kulisu pro svůj příchod. Unheavenly Domain je druhým songem. Vtáhne vás rovnou do brutálního představení, odehrávajícího se na celém cd, a když spustí Adrie ten svůj chraplák, zatetelíte se blahem. Sinister jsou zpět! Singlovku Transylvania (City of the Damned) jste mohli již slyšet dříve všude na internetu. Za tu dobu se mi tak zaryla do hlavy, že ji v rámci death metalu považuji za vyloženou „hitovku“ minimálně pro letošní rok. My Causual Enemy. Na celém albu musím pochválit Toepa a jeho vynikajcí bicí. Dodávají celé desce tu správnou dynamiku. Masakr pokračuje songem Crown of Thorns. Ten přichází pozvolna. Moc povedený riff. Sinister vždycky uměli zahrát i na temnou strunu. Píseň s velkým nábojem. The Carnage Ending je smrští bez kompromisů. Dovedu si ji představit zahranou naživo s davem vyhlášených šílených jihoamerických fanoušků pod pódiem. Bude to šílenost. Oath of Rebirth. Sekavý, až thrashový je základ tohoto songu. Nutí k mávání hlavou, kývání se a podupávání nohou. Regarding the Imagery je rychlá jako lodní turbína. Rozseká vás na kousky. Namotá si vás do šroubovice a vyždímá z vás veškeré pochybnosti o tom, kdo tady umí hrát death metal. Blood Ecstasy. Popadá vás opět touha ničit. Tenhle motiv by se mohl  v klidu stát soundtrackem k nějakému hodně krvavému akčnímu filmu. Je to zběsilé, divoké a smete vás to! Defamatory Content. Hnilobný úvod. Pomalé a táhlé kytary. Napjaté očekávání smršti, která samozřejmě přijde. Náklad ohavností je zase vyložen. Final Destroyer. Vyslanci temnoty opět útočí dalším smrtelným riffem. Nakonec je potřeba posluchače ještě pořádně vyždímat a donutit ho chovat se jako blázen při totální pařbě doma u přehrávače.

U nových alb SINISTER snad každý druhý fanoušek tvrdí, že první tři alba nebyla nikdy překonána. Samozřejmě to platí i tentokrát. Jenže ke starým deskám člověka váží také kolikrát vzpomínky na mládí a kamarády, kterým se deska taky líbila apod. Prožívali jsme to tenkrát všechno asi jinak. Já to mám nastavené stejně. Letošní rok se SINISTER ale povedlo (podle mě) nahrát nejlepší album v novodobé historii. Na desce do vás narvou rychlý devastující death metal bez jakýchkoliv kompromisů. Nemůžu si pomoct. Je to zase po letech tam! Absolutní masakr!

Seznam skladeb:

  1. Gates of Bloodshed (intro)
  2. Unheavenly Domain
  3. Transylvania (City of the Damned)
  4. My Causual Enemy
  5. Crown of Thorns
  6. The Carnage Ending
  7. Oath of Rebirth
  8. Regarding the Imagery
  9. Blood Ecstasy
  10. Defamatory Content
  11. Final Destroyer


Čas: 48:07


Sestava:

  • Adrie Kloosterwaard – zpěv
  • Mathijs Brussaard – basa
  • Denis Hartog – kytara
  • Toep Duin – bicí
  • Bastiaan Brussaard – kytara


http://www.facebook.com/pages/Sinister-Official/255145351172432
http://www.myspace.com/sinisterwingsofdeath
http://www.last.fm/music/Sinister


Zveřejněno: 18. 10. 2012
Přečteno:
3951 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář