Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

HEAVING EARTH – Redemption Ablaze EP 2012, vlastní náklad

Český lev umí někdy taky pořádně kousnout. Většinu času sice bývá zavřen v kleci a lenošivě dřímá, ale jednou za čas roztrhne mříže a začne řvát. Jsem moc rád, že letošní rok ještě není u konce a už zde máme několik death metalových smrští, které si rád a často pouštím. Šelma byla opět vypuštěna. Opět zasekne své drápy do vašich cd přehrávačů. Otevře svoji tlamu a ukáže, že i v Čechách se dá dělat skvělá deathová muzika.

Jsem vždycky hrozně hrdý, když v naší zemi vznikne nějaká deska, kterou mohu s klidem doporučit i v zahraničí. Již před dvěma lety tomu tak bylo u první desky kapely HEAVING EARTH - Diabolic Prophecies (2010). Skupina již tenkrát ukázala, že i u nás se může hrát pořádný death metal amerického střihu. Od té doby prošla kapela několika personálními změnami, kdy v kapele zůstali pouze kytarista Tomáš a bubeník Jirka. Za ty dva roky pak doplnili (nahradili) sestavu o Michala (řev i v Brutally Deceased), basáka Pavla (Imperial Foeticide, Feeble Minded) a kytaristu Jardu (Imperial Foeticide).

Jako ochutnávku a předzvěst nového dlouhohrajícího alba nám letos předkládají pražští lvi dvouskladbové EP Redemption Ablaze. Obsahuje dvě smrtonosné, temné písně. Nejdříve nechají v prvním songu I am Nothing rozeznít zkázonosný kytarový riff. Následně se píseň rozjede do vyšších obrátek. Když se pak přidá, podle mě jeden z nejlepších českých growlerů, Michal „Žlababa“ Štěpánek, jsem na lopatkách. Druhý zásek je rychlejší a zběsilejší. Melodie se vám mísí v hlavě a vy stojíte a jen koukáte, jestli je to vůbec možné. Propracovaný „chaos“ se uklidní a jste následně zahaleni do další krvavé melodie. Velice drtivé, temné a smrtící je toto EP, přátelé!

Český lev si i tentokrát opět vzal lehkou inspiraci u amerických Immolation, Incantation a třeba i starších alb Morbid Angel. Žádná kopie se zde ale neodehrává. To se mi právě na EP líbí nejvíc. HEAVING EARTH mají dostatek skladatelského potenciálu a prostředků, aby měli vlastní ksicht. Zvuk z Davos Studia je jedním slovem dokonalý. Obal tohoto EP musím mít na tričku!! Stvořil ho Filip Halama a splňuje přesně to, co mám na bookletech rád. Jednoduché, jasně stručné a řekne to absolutně vše o tom, co se na desce odehrává za muziku. Doufám, že se vyřádí i na plnohodnotném cd, které by mělo brzy následovat.

Přijde mi, že tahle šelma už asi nikdy nepůjde chytit zpět do klece. Byla by to škoda. Tady už se totiž hraje death metal na minimálně evropské úrovni. Je krásně slyšet, jak se kapela vyvíjí a roste. Je vidět že v kapele hrají zkušenostmi protřelí muzikanti, kteří neztratili drive a náboj. Přijde mi, že to na EP pořádně jiskří a já se nemůžu dočkat nové desky. Death metal eternal!

Seznam skladeb:

  1. I am Nothing
  2. Into the Depths of Abomination

Čas: 11:55

Sestava:

  • Michal Štěpánek – zpěv
  • Tomáš Halama – kytara
  • Jaroslav Šantrůček – kytara
  • Pavel Šatra – basa
  • Jiří Zajíc – bicí


http://cs-cz.facebook.com/pages/Heaving-Earth/174011709288245

http://bandzone.cz/heavingearth

http://www.myspace.com/heavingearthcz

http://heavingearth.bandcamp.com/album/redemption-ablaze


Zveřejněno: 09. 10. 2012
Přečteno:
3738 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář