Nejbližší koncerty
INSANIA

ZOMBIEFICATION – Reaper´s Consecration EP 2012, Pulverised Records

Na starých mexických pohřebištích musí být neskutečné množství inspirace pro death metalový žánr. Staří Mayové kdysi byli mocný a bohatý národ. Zanechali po sobě spoustu tajemných nezodpovězených odkazů, které dnes nutí spoustu z nás k zamyšlení. Náměty pro své desky tedy musí ZOMBIEFICATION nacházet na každém kroku. Kapela se vzhlédla v klasickém chřestícím death metalu severské školy. Staré desky Dismember, Entombed, Interment apod. mají velice dobře prostudované. A musím říci, že se do toho umí opravdu pořádně a s chutí opřít.

Kapela byla založena v roce 2009 dvěma nadšenci. Ti si k sobě vždy přiberou podobně postižené kamarády a vrhnou se spolu do víru old school death metalu. Nahráli zatím jedno cd Midnight Stench v roce 2010. To se mi sice nepodařilo nikde sehnat, ale dá se předpokládat, že se na něm vše odehrává ve stejném duchu, jako na letošním EP: Pro nás je Mexiko přeci jen poněkud exotická destinace. Ani já toho o mexických kapelách a jejich místním undergroundu moc nevím. Po poslechu Reaper´s Consecration se to ale budu snažit co nejrychleji napravit.

EP obsahuje pět drtivých písní. Velice oceňuji nasazení kapely a nadšení pro věc. To se v našich končinách občas nevidí ani u některých slavných spolků. Hraný old school death metal je opravdu prezentován velice přesvědčivě. Určitě k tomu přispívá i skvělá špinavá produkce. 90tá léta jak vyšitá. V některých polohách mi trošinku vadí hlas zpěváka Hitchcocka. Ne že by měl špatný hlas, ale já mám radši hlubší growl. To je ale jediná drobná „výtka“, kterou bych měl, jinak si poslech opravdu užívám. Kytarové riffy a bicí jsou na letošní desce exkluzivní. Pokud jste milovníci staré školy death metalu, budete určitě velice spokojeni.

Letošním EP Reaper´s Consecration mě špinavci Zombiefication přesvědčili, abych svůj zrak občas zaměřil i na země, odkud bych normálně žádné překvapení neočekával. Jsem moc rád, že se mi jedno z 500 kusů limitované edice cd dostalo do ruky. Jednou by to mohl být velice zajímavý sběratelský kousek. Kapelu sledujte ostřížím zrakem. Cítím v těchto zběsilých Mexikánech velký potenciál. Připíjím panákem tequily na zdraví a zakládám EP znovu do přehrávače. Velice milé překvapení!

Seznam skladeb:

  1. Dead Today, Dust Tomorrow
  2. Deathrides
  3. Necrohell
  4. I am the Reaper
  5. We Stand Alone


Čas: 26:00

Sestava:

  • Mr. Jacko – basa, kytara
  • Mr. Hitchcock – zpěv


http://www.zombiefication.com/
 


Zveřejněno: 10. 11. 2012
Přečteno:
3709 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář