Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

WITCHRIST – The Grand Tormentor CD 2012, Osmose Productions

Přiznávám se. Opět jsem zhřešil. Opět jsem si stáhl novou muziku ve formátu mp3 z internetu. Budiž mi odpuštěno, protože koupit legálně nové cd Witchrist u nás v Čechách snad ani nejde (nebo na jaře nešlo). Na svoji obranu musím říci, že jsem ty mp3 poslouchal jen půl roku, než mi přišel originál přímo od kapely z Nového Zélandu. Příběh plavby mého cdčka přes světové oceány ke mně do přehrávače by vydal na samostatný článek, tak jen řeknu, že to bylo chvílemi více než napínavé. Každopádně již nějakou dobu přehrávám originál ve své věži a moje dlouhé a netrpělivé čekání bylo odměněno.

WITCHRIST mají za sebou již jedno stejně chorobné album - Beheaded Ourboros z roku 2010. Na něm se odehrává úplně stejná hniloba jako na letošním záseku. Jinak má kapela na kontě pouze jedno demo (2008), jednu kompilaci (2009) a splitko s Morbosidad (2011). Letos si můžeme na cd opět užívat deset temných, převážně pomalu se táhnoucích písní. Někdy se sklouzává až někam ke starému okultnímu doom metalu. Zvuk je velice hutný a špinavý. Black Door Studio odvedlo skvělou práci. Máte možnosti si The Grand Tormentor koupit i v několika verzích LP. Někomu z vás možná přijde, že se někdy hraje na death metal až příliš pomalu. Nebojte, album samozřejmě obsahuje i rychlejší písně nebo aspoň rychlejší pasáže skoro v každém songu. Celkově je vše poskládáno tak, aby deska postupně gradovala. A když vše doposloucháte do konce, možná uvidíte ve své fantazii jako odměnu pořádnou hromadu mrtvol.

Fanoušky starého death metalu, ale i některých odnoží blacku a doomu, by mohla letošní deska Witchrist zaujmout. Jestli listujete při poslechu muziky často a rádi v originálních obalech klasických alb kapel Incantation, Immolation, Blasphemy, ale i třeba takových Evoken, mohli byste být nadšeni stejně jako já. Je pravda, že jsem si zpočátku musel chvilku zvykat na nového zpěváka Voida, ale stačilo několik poslechů a přesvědčil mě rychle o svých kvalitách. Chvílemi jsem si při poslechu připadal jako zasloužilý hrobník po právě dokončené šichtě. Obal alba mě praštil přes oči hned na první pohled. Mistrovská práce Alexandra Browna se nezapře. Jestli se aspoň trošku zajímáte o grafiku cd, určitě vám není jeho práce neznámá. Pokud ho neznáte, nažhavte své prohlížeče, stojí to za to.

Album je to velice „zlé“ a „ošklivé“. Z Nového Zélandu mi poslali nálož toho nejtemnějšího death metalu, jaký si jen umíte představit. Budete se přehrabovat v imaginárních mrtvolách. Krev poteče proudem, z lebek na vás budou zírat jen prázdné důlky, které zbyly po dávno vyhaslých očích. Někdy si nebudete jisti, jestli jsou zvuky vyluzované na této desce ještě z tohoto světa. The Grand Tormentor je klasickým undergroundovým dílem. Jsem moc rád, že moje sbírka metalových špinavostí byla rozšířena o toto dílo. Apokalypsa z Nového Zélandu!

Seznam skladeb:
  1. Into the Arms of Yama
  2. The Grand Tormentor
  3. Meditation  for Sacrifice
  4. Wasteland of Thataka
  5. Exile
  6. Beyond Darkness and Death
  7. The Tomb
  8. Tandava
  9. Cast into Fire
  10. Funeral Lotus


Čas: 51:29

Sestava:

  • Atrociter – basa
  • Funeral – bicí
  • Abomination – kytara
  • Occultorture – kytara
  • Void - zpěv


http://www.doomcult.net/
http://www.last.fm/music/Witchrist


Zveřejněno: 14. 10. 2012
Přečteno:
3386 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář