Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

ILLDISPOSED – Sense the Darkness CD 2012, Massacre Records

ILLDISPOSED se pohybují na metalové scéně již od roku 1991. Kdysi dávno hrávali pravý a nefalšovaný death metal. Pak přišla éra míchání melodických prvků do smrtícího kovu a kapela začala experimentovat. U některých alb mi přišlo, že se pořád hledají, že neví jakou cestou se vydat. Na posledních třech albech (co jsem si schopen tak vzpomenout) se jejich styl víceméně ustálil a můžeme si být jisti kvalitním melodickým death metalem s prvky thrashe a občasným příklonem k industriálu. Středně sekavé pasáže se střídají s táhlými melodiemi. Bo Sommer má skvělý hlas, který bohužel nevyužívá v celém rozsahu.

Od první chvíle budete překvapeni perfektním zvukem. Obzvlášť basa a bicí mi přijdou vynikající. Problémem pro mě bylo odlišení jednotlivých písní od sebe. Díky jednotvárnému zpěvu jsem se ze začátku ztrácel a zase ztrácel. Když se ale soustředíte na samotnou muziku, tak ta je propracovaná a dotažená do nejmenších detailů. Dánové složili album, které je v některých písních velice silné. Smete vás nadupaná síla, vynikající riffy a pořádný rytmus hraný od podlahy. Bohužel jsem zaznamenal i písně, při kterých jsem se na poslech nedovedl soustředit a moje myšlenky lítaly vzduchem zběsile a bez řádu. Místo toho, aby mě ILLDISPOSED drželi za vlasy a vytřeli se mnou podlahu, tak jsem pozoroval radši hezké slečny na chodníku pod domem.

Album jsem poslouchal schválně v různých situacích. Osvědčil se mi poslech v autě. Zato v práci a doma jsem neměl chuť si cd vůbec přehrávat. Jako kulisa k řazení rychlostí a podtext pro nadávání některým řidičům na křižovatkách fungovalo cd Sense the Darkness s otočeným volume hodně doprava více než skvěle. Doporučuji také na dálnici. Při zapnutém tempomatu si budete poklepávat prsty na volant, a pokud pojedete sami, budete si pobrukovat některé melodie jako mantru. Pak vám ani nebude vadit přílišná (necelých 54 minut) délka alba.

ILLDISPOSED letos natočili poctivé album. Sice vám, možná jako mě, bude chvilku trvat, než do něj proniknete, ale pokud vydržíte, dáte si čas a najdete si vhodné prostředí pro poslech, myslím, že budete spokojeni. Nehraje se tady nic převratného nebo šokujícího. Je možné, že spousta z vás vydrží jen pár prvních poslechů. Za sebe ale mohu s klidem říci, že jsem si album užíval. A pro fanoušky je Sense the Darkness samozřejmě povinností.

Seznam skladeb:

  1. Sense the Darkness
  2. We Do this Alone
  3. The Poison
  4. Eyes Popping Out
  5. Another Kingdom Dead
  6. Time to Dominate
  7. She´s Udressed
  8. Never Compromise
  9. War
  10. Stop Running
  11. Desire
  12. I am Possessed
  13. Too Blind to See


Čas: 53:48

Sestava:

  • Bo Sommer – zpěv
  • Jakob „Batten“ Hansen – kytara
  • Thomas „Muskelbux“ Jensen – bicí
  • Jonas „Kloge“ Mikkelsen – basa
  • Smukke Ken – kytara


http://www.illdisposed.dk/


Zveřejněno: 13. 10. 2012
Přečteno:
3269 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář