Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

DEW-SCENTED – Icarus CD 2012, Metal Blade Records

Když vždycky ve zprávách proběhne informace, že nějaká světová velmoc mučila vězně neustálým poslechem metalu, říkám si, že bych si rád někdy takovou dovolenou udělal. Jen bych se bál, aby mi nepouštěli nějaký uječený heavík. To bych se pak asi taky přiznal i k tomu, co nevím. S německými DEW-SCENTED bych se ale nechal mučit rád. Hrají můj oblíbený thrash metal střihlý deathem. Kapela letos oslavila 20 let své existence a jako dárek si natočila našlapané album Icarus. Materiálu pro moje mučení mají tedy dostatek.

Icarus je jejich devátým řadovým albem a jediným pozůstalým od založení kapely je zpěvák Leif Jensen. Ten pravidelně obnovuje sestavu kapely. Letos se obklopil Holanďany, kteří působí i v nové skvělé deathové kapele I Chaos (Joost hrál do loňského roku i v Sinister). Nahrávalo se v Soundlodge Studiu a zvuk se opravdu povedl. Je moderní a krásně čitelný. Bylo vytvořeno opravdu dynamické, emocemi nabité album. Nenávist a vztek stříká ze všech písní na všechny strany. A tady bych viděl (nebo spíše slyšel) menší zádrhel. I po vícero posleších celé desky vám budou jednotlivé písně trošku splývat v jednolitý celek. Občas muzika sklouzne k monotónnímu riffování.

Kapele určitě nechybí nápady. Vše odsýpá jak má. Občas se vynoří riff ala Slayer. Cdčko mi přijde velice vhodné k nějaké opakované činnosti. Myslím, že například cvičenci v posilovnách by mohli být navýsost spokojeni. Dovedu si představit několikahodinové zvedání činek a k tomu jako kulisa hraje Icarus (já tedy bez těch činek). Mám trošku problém se zpěvákem Leifem. V některých polohách mi je jeho hlas vyloženě nepříjemný. Jinak nemůžu říci, že by mi na albu něco vysloveně vadilo. Všechno je na můj vkus ale až příliš dokonalé. Chtělo by to pro oživení trošku té špinavosti, která podle mě dělá thrash metal thrash metalem.

Album je určitě nadprůměrné. Pokud mi ho budou jednou mí trýznitelé pouštět dokola ve vězeňské cele, určitě se nebudu zlobit. Po týdnu jim ale přiznám cokoliv. Pokud mi ale udělají jen výběr z některých písní (moc hezké jsou ty s odkazy na Slayer), i po měsíci budu vítat své bachaře s úsměvem na rtu. A jestli někde uvidím plakát s jejich koncertem někde v blízkosti mého bydliště, určitě mě uvidíte se divně kývat v prvních řadách. DEW-SCENTED opět nahráli velice dobrou thrashovou řezničinu.

Seznam skladeb:

  1. Hubris
  2. Sworn to Obey
  3. Thrown to the Lions
  4. Storm Within
  5. Gleaming Like Silver
  6. By My Own Hand
  7. The Fall of Man
  8. Reawakening
  9. Destined to Collapse
  10. A Final Procession
  11. Perpetuated


Čas: 43:04

Sestava:

  • Leif Jensen – zpěv
    Marvin Vriesde – kytara
    Joost Van Der Graaf – basa
    Koen Herfst – bicí


http://www.dew-scented.de/


Zveřejněno: 10. 10. 2012
Přečteno:
3221 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář