Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

SERPENTINE PATH – Serpentine Path CD 2012, Relapse Records

Dny se začínají zkracovat. K večeru již bývá chladněji. Stromy před vaším domem začínají žloutnout. Poslední paprsky slunce nutí lidi k zastavení a načerpání poslední energie. Slabší jedinci se začínají připravovat na podzimní deprese. Hledáte kulisu k následujícím sychravým měsícům? Dělají vám dobře procházky lesem pomalu se ukládajícímu k zimnímu spánku? Pokud ano, tak si určitě nezapomeňte pustit do sluchátek letošní album SERPENTINE PATH. Hrají pro tyto příležitosti velice vhodný doom metal.

Kapela vznikla loni a po letošním stejnojmenném EP vydala svoji první dlouhohrající desku (vychází na cd i vinylu). Kapela je složena ze samých protřelých muzikantů, kteří hráli v takových veličinách, jako jsou Electric Wizard, Ramesses, Winter apod. Pánové se rozhodli, že půjdou až k samé podstatě doom metalu. Řízli ho temným starým death metalem a na světě je deska, která určitě stojí za povšimnutí. Písně se táhnou pomalu, lepí se vám na ruce a nechtějí se vás pustit. Jestli jste příznivci Black Sabbath, Cathedral nebo posledních alb Hooded Menace, mohla by vás bavit i deska Seprentine Path.

Drsný, převalující se zvuk kytar. Dlouhé táhlé melodie. Do toho předříkávající smrtelný chrapot. Při poslechu si připadáte, že tíha veškerých starostí dopadla na vaše bedra. Album určitě ocení i milovníci stoner/doomových kapel. Hlas zpěváka Ryana mi v některých momentech připomíná Matta z High on Fire. Ztuhnou vám rysy v obličeji a zastavíte při poslechu desky na 42 minut svoje kroky. Během tohoto zážitku nebudete mít chuť vůbec na nic jiného, než sedět a vnímat. Ponoříte se do letargie, kterou mají všechna zvířata zakódovaná v sobě. Jen lidská rasa se snaží svoji přirozenost pozměnit. Přitom podzim přímo vybízí ke zpomalení. Člověk by měl stejně jako příroda vyloučit zbytečné pohyby a připravit se na zimu. Serpentine Path to moc dobře vědí. Jejich muzika útočí přímo na samou podstatu metalu. Nezapírají zbytečně kořeny svých bývalých kapel. Berou si z minulosti jen to nejlepší a jako praví gurmáni nám předkládají ryzí doom metal.

Zklidněte na několik dní svoje kroky. Zastavte se. Přemýšlejte. A hlavně poslouchejte. Doom metal se má vstřebávat v klidu. Cítíte tu zatuchlinu? Kdyby do nádherného bookletu přidali prsť listů napadaných na hrob dávno zapomenutých předků, nedivil bych se. Zima přichází. Za pár dní vše zahalí tma. O jaru si můžete zatím nechat jen zdát. Nechte se unášet úžasnými pomalými metalovými melodiemi. Podzim je tady a s ním Seprentine Path. Doom metal v tomto provedení si nechám vždycky rád líbit. Skvělé!

 


Seznam skladeb:

  1. Arrows
  2. Crotalus Horridus Horridus
  3. Bats Amongst Heathens
  4. Beyond the Dawn of Time
  5. Obsoletion
  6. Aphelion
  7. Compendium of Suffering
  8. Only a Monolith  Remains


Čas: 41:59

Sestava:

  • Jay Newman – basa
  • Darren Verni – bicí
  • Tim Bagshaw – kytara
  • Ryan Lipynsky – zpěv


http://serpentinepath.bandcamp.com/
http://serpentinepath.blogspot.cz/
http://www.relapse.com/store.html


Zveřejněno: 24. 10. 2012
Přečteno:
3561 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Asphyx | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář